Mathisse Grootaert laat pechjaar achter zich

Mathisse Grootaert werd eind februari meteen tweede op het clubkampioenschap van zijn nieuwe ploeg. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Tweedejaarsjunior Mathisse Grootaert kende vorig seizoen een pechjaar. De Waregemnaar werd geveld door klierkoorts en moest daardoor een groot deel van het wielerseizoen missen. De renner van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT hoopt om dit seizoen een stap vooruit te zetten.

In de winter van 2016-2017 had Mathisse zich op de piste nochtans tot nationaal kampioen op de 3.000 meter individuele achtervolging gekroond. Als eerstejaarsnieuweling bewees hij ook al zijn waarde door het zilver weg te kapen op het BK in Hooglede-Gits.

Lange rustperiode

“Vorig jaar was een minder jaar”, begint Mathisse. “Het is niet volgens plan verlopen. Rond april kreeg ik te horen dat ik met klierkoorts sukkelde. Ik voelde me al een tijdje minder. De virale infectie zat al een paar maanden in mijn lichaam. Toch werd ik in april nog tweede in Beernem. Ook op het PK tijdrijden in Ruddervoorde behaalde ik de tweede plaats, achter vice-Belgisch kampioen Loran Cassaert. Kort daarna volgde een lange rustperiode. Een paar maanden heb ik zo goed als niets gedaan. Meer dan een uurtje rijden af en toe zat er niet in. Uiteindelijk kon ik nog vier wedstrijden betwisten en die zijn me redelijk goed bevallen. Zo kon ik de winter met een goed gevoel ingaan”, vertelt de specialist tijdrijden. “De combinatie weg-piste heb ik wel teruggeschroefd. De focus ligt nu vooral op de weg.”

“De combinatie weg-piste heb ik wel teruggeschroefd. De focus ligt nu vooral op de weg”

“Maar ik draag nu nog altijd een beetje de gevolgen van vorig jaar amper te koersen. De eerste wedstrijden verliepen niet echt goed. Ook al werd ik tweede op het clubkampioenschap in Deerlijk en vijfde in Emelgem-Izegem, normaal kan ik beter. Afgelopen zondag reed ik een internationale wedstrijd in Frankrijk: La Route D’Eole. In de voormiddag was er een wegrit van 113 kilometer en rond de middag stond er een tijdrit van acht kilometer op het programma. ‘s Ochtends behaalde ik een 18de plaats en in het tijdrijden kon ik een toptienplek bemachtigen met een achtste stek”, blikt Mathisse tevreden terug. “In het ploegenklassement werden we uiteindelijk vijfde.”

Mikken op BK tijdrijden

“Komend weekend start ik in de Ster van Zuid-Limburg, een meerdaagse wielerwedstrijd. Ik hoop vooral in de proloog van 5,8 kilometer een goede prestatie neer te zetten. Daarna bereid ik mij via enkele regionale wedstrijden voor op het BK tijdrijden. Hierna bekijk ik het koers per koers. Ik hoop vooral beter te worden doorheen het seizoen”, sluit de sympathieke Waregemnaar af.