Mathieu van der Poel wint Superprestige Ruddervoorde met stevige voorsprong

© BELGA
Redactie KW

Mathieu van der Poel heeft zondag de derde manche van de Superprestige veldrijden op zijn naam geschreven.

In zijn zevende cross heeft Mathieu van der Poel zondag zijn zesde overwinning geboekt. In Ruddervoorde stond andermaal geen maat op de Nederlander, die al in de eerste ronde wegreed van zijn tegenstanders. Wout van Aert werd tweede, Toon Aerts derde. Van der Poel scoort daarmee drie op drie in de Superprestige en verstevigt zijn leiderspositie in het klassement.

Daan Soete verscheen niet aan de start in Ruddervoorde. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice was ziek, nadat hij zaterdag ook al vroegtijdig moest opgeven in Neerpelt. Van der Poel startte als topfavoriet op het domein Pyfferoen en maakte die rol al vroeg in de wedstrijd waar. Amper een halve ronde had hij nodig om van de rest weg te rijden, Toon Aerts en Wout van Aert hadden geen antwoord in de benen.

Ronde na ronde bouwde de Europese kampioen zijn voorsprong verder uit, tot zelfs een minuut, waarna hij temporiseerde. Al kwam zijn overwinning nooit in gevaar. Enkel pech kon roet in het eten gooien, maar daarvan werd hij gespaard en dus won hij voor de derde keer op rij in Ruddervoorde.

In de strijd om de tweede plek kreeg Van Aert het knap lastig tegen Toon Aerts en belofte Eli Iserbyt, maar het was uiteindelijk de wereldkampioen die in de slotronde alsnog het pleit won, voor Aerts. Eli Iserbyt werd vierde, Michael Vanthourenhout, die in het lint reed in de eerste bocht, werd na een lange inhaalrace nog vijfde.

Mathieu van der Poel wint Superprestige Ruddervoorde met stevige voorsprong

Resultaten:

1: Mathieu van der Poel

2: Wout van Aert

3: Toon Aerts

(Belga/GS)

Ruddervoorde Profs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier