Mathieu Dekeerle tevreden over moeilijk overgangsjaar

Mathieu Dekeerle. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Mathieu Dekeerle (15) moest dit jaar de grote stap van aspiranten naar nieuwelingen zetten. Niet evident, maar de Roeselarenaar van CT Luc Wallays-JRR deed het ondanks gezondheidsproblemen meer dan voortreffelijk als eerstejaarsnieuweling.

“In het begin van het seizoen had ik het heel zwaar”, steekt Mathieu Dekeerle van wal. “De overstap van de aspiranten naar de nieuweling is niet te onderschatten en daarbovenop kreeg ik nog eens af te rekenen met een zware keelontsteking. Daar heb ik toch een tweetal weken last van gehad, waardoor ik niet voluit kon gaan op training of tijdens de koersen. Frustrerend, maar geleidelijk aan ging het beter en beter. Ondertussen ben ik er zelfs al een paar keer in geslaagd om mijn wedstrijden uit te rijden, met een twaalfde plaats in Egem als beste resultaat. Ik denk dat ik niet mag klagen over mijn eerste campagne als nieuweling. De resterende koersen gebruik ik als verdere voorbereiding op volgend seizoen. Dan hoop ik als tweedejaars heel wat sterker voor de dag te komen.”

“De overstap van de aspiranten naar de nieuweling is niet te onderschatten en daarbovenop kreeg ik nog eens af te rekenen met een zware keelontsteking”

Afgelopen weekend stond Mathieu aan de start van de nieuwelingenkoers in Kuurne. “Aanvankelijk ging het daar heel goed, maar na een zevental ronden ging het tempo enorm de hoogte in en moest ik lossen uit het peloton. Daardoor moest ik vroegtijdig afdraaien en kon ik de koers jammer genoeg niet uitrijden”, aldus de 15-jarige Roeselarenaar.

Piste in de winter

Met het einde van het wielerjaar in zicht is Mathieu al volop bezig met 2019. “In de resterende koersen ga ik overal mijn best doen om de koersen tot een goed einde te brengen. Hopelijk slaag ik er hier en daar nog eens in om een mooi resultaat mee te pikken. In de wintermaanden zal ik als voorbereiding op het nieuwe wegseizoen op de piste in Gent gaan rijden. Dat kan mijn ontwikkeling als wielrenner alleen maar ten goede komen.”

“Of ik opnieuw enkele crossen meepik? Neen, ik laat het veldrijden deze winter links liggen. Het is niet evident om daar goed voor de dag te komen en ik geef toch liever de voorkeur aan de warmte op de piste”, lacht Mathieu, die in zijn derde jaar hout zit aan het VTI in Roeselare en volgend seizoen trouw blijft aan CT Luc Wallays-JRR. (SM)