Lucas Cornette is goed begonnen aan 2018

Lucas Cornette. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Eerstejaarsbelofte Lucas Cornette is bezig aan zijn tweede volledige wielerseizoen. Begin maart reed de 18-jarige ex-mountainbiker Brussel-Opwijk uit.

Als eerstejaarsjunior betwistte de 18-jarige Lucas Cornette een tiental wedstrijden, waarna hij besloot om zich volledig op de weg toe te leggen. De Molenspurter combineert zijn beloftedebuut met universitaire studies. Hij begon het seizoen met het clubkampioenschap in Meulebeke en reed dan de interclub Brussel-Opwijk. Vorig weekend startte de eerstejaarsbelofte in de regionale wedstrijd in Meulebeke, georganiseerd door zijn ploeg.

“Ik twijfelde even om door te doen in combinatie met mijn studie industrieel ingenieur elektromechanica”

“Vroeger deed ik mountainbike, maar ik nam dat niet echt serieus. Ik reed slechts een vijftal koersen per jaar en ik trainde niet veel. Ik koos ervoor om het eens te proberen op de weg. Mijn eerste wedstrijd bij de juniores was het PK in Bredene en ik kon 90 kilometer afleggen van de totale afstand”, blikt Lucas terug. “Het jaar erop besloot ik mij aan te sluiten bij een ploeg in de buurt. Ik werd vanaf dan begeleid en besloot ook om meer te trainen. Dat wierp zijn vruchten af. Ik kon zowel regionale wedstrijden als interclubs uitrijden en behaalde onder andere een zevende plaats in Outrijve.”

studies

“Ondertussen ben ik eerstejaarsbelofte. Ik twijfelde even om door te doen in combinatie met mijn studie industrieel ingenieur elektromechanica aan de universiteit Gent, campus Kortrijk. In samenspraak met mijn ouders zouden we zien of de combinatie zou lukken. Momenteel gaat het wel. Ik heb redelijk veel les en moet dus ‘s avonds trainen. Dat is moeilijk, maar ik probeer kwalitatief te trainen in overleg met mijn trainer Wouter Timmermans. De winter verliep alvast redelijk goed. Enkel in de examenperiode in januari was ik eventjes ziek.”

Eerste wedstrijden

“Op het clubkampioenschap in Meulebeke zat ik in een groepje die vroeger moest stoppen en werd ik uiteindelijk 41ste. De week erna in Brussel-Opwijk behaalde ik de 77ste plaats. Een aangename verrassing. Aan deze prestatie trek ik mij op voor de komende weken. Ik rijd immers graag grotere koersen”, stelt de Desselgemnaar vast.

“Mijn ambitie dit seizoen is vooral mijn koersen uitrijden”

“Vorige zaterdag in Meulebeke kreeg ik krampen en moest ik de wedstrijd vroegtijdig beëindigen. Door de regen en de wind was het vanaf het begin een afvalkoers. Ik maak me echter geen zorgen. Ik had ook een zware week achter de rug. Mijn ambitie dit seizoen is vooral mijn koersen uitrijden. Daar focus ik mij op. Vrijdag start ik alvast in de Handzame Challenge en zondag in Ichtegem”, besluit Lucas Cornette. (JV)