Lani Wittevrongel met bescheiden ambities naar PK

Lani Wittevrongel behaalde al enkele ereplaatsen. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Lani Wittevrongel is aan een behoorlijk knap voorjaar bezig. Bij de nieuwelingen behaalde ze al een paar toptienplaatsen en ook in haar laatste wedstrijd deed ze het lang niet onaardig. In Lommel legde ze zaterdag beslag op de 12de plaats.

“Het was een vrij zware koers”, blikt de eerstejaarsnieuwelinge terug. “Er stonden veel Nederlandse meisjes aan de start en die legden er duchtig de pees op. Toch kon ik lang standhouden en pas in de laatste ronde moest ik het peloton laten rijden. Daardoor was ik eerst wat ontgoocheld, maar achteraf gezien moet ik wel tevreden zijn met mijn prestatie. Het is sowieso niet gemakkelijk als eerstejaars, want wij moeten het in onze koersen ook nog eens opnemen tegen de juniores. Daar zitten meisjes tussen die al 18 jaar zijn en dat is toch een serieus leeftijdsverschil. Maar ik geef elke wedstrijd het beste van mezelf en hoop zo hoog mogelijk te eindigen.”

Titel wordt moeilijk

En dat is wat de Lani ook zondag zal doen. De renster uit Hertsberge trekt zonder grote ambities naar Bredene, maar hoopt er wel een mooi resultaat uit de brand te kunnen slepen. “De titel behalen zal heel moeilijk worden. Marith Vanhove en Julie Hendrickx zijn voor mij de grote favorietes. En ook Malaika Feys is sterk bezig. Ik koester daarom geen hoge verwachtingen. We zullen wel zien wat het wordt.”

Marith Vanhove en Julie Hendrickx zijn voor mij de grote favorietes. En ook Malaika Feys is sterk bezig. Ik koester daarom geen hoge verwachtingen

Daar komt nog eens bij dat de nieuwelinge van het Bike Advice-ITAF CT pas dit jaar voor het eerst een goed gevuld wegprogramma afwerkt. Wittevrongel focust hoofdzakelijk op het veldrijden. In 2018 wou ze wel op de weg rijden als voorbereiding, maar al snel moest ze dat plan laten varen. Door problemen met haar bloedwaarden kwam ze amper een koersen toe. “Het was inderdaad een vervelende periode”, knikt de leerling economie-wiskunde aan het Sint-Lodewijkscollege van Brugge. “Ik moest van ver terugkeren en daardoor was ook mijn winter niet super. Gelukkig kon ik altijd rekenen op de neef van mijn moeder! Dankzij Dieter (Gussé, red.) ben ik er weer helemaal bovenop! Hij is mijn trainer, mecanicien, helpt me bij de combinatie met mijn studies… mijn trouwe steun en toeverlaat in de koers! Het is gewoon fantastisch wat hij allemaal doet voor mij!” besluit een ontzettend dankbare Lani. (BVS)