Klaas Vantornout is opnieuw out door polsblessure

31/12/17 om 13:26 - Bijgewerkt om 13:25

Veldrijder Klaas Vantornout (35) staat opnieuw aan de kant. Zijn medio december opgelopen polsblessure speelt weer op. "Ik was te gedreven om snel terug te keren", zo verklaart de West-Vlaming. Het is onduidelijk hoelang hij out is. Dat meldt zijn team Marlux-Napoleon Games zondag.

Klaas Vantornout is opnieuw out door polsblessure

© BELGA

"Bij een zware valpartij in Namen kneusde Klaas Vantornout zijn linkerpols ernstig en brak er een schilfertje af in de hand. Met een ingetapete pols verscheen hij in Zolder en Bredene opnieuw aan de start. Te vroeg, zo blijkt nu", zo klinkt het op de website van Marlux-Napoleon Games. "Klaas viel op dezelfde pols in Bredene, moest daardoor forfait geven voor de avondcross van Diegem, en kan er op nieuwjaarsdag ook in Baal niet bij zijn. Momenteel is er nog geen duidelijkheid over de terugkeer van Klaas."

"Ik was te gedreven om snel terug te keren, besef ik nu", verklaart Vantornout. "Bij die val in Namen is mijn lijf helemaal door elkaar geschud, waardoor ik in Zolder en in Bredene geen vermogen kon ontwikkelen. Bovendien viel iedereen wel een keer in Bredene, ook ik. Net weer op die pols. Sindsdien is hij weer helemaal ontstoken. Dat zal zijn tijd nodig hebben om te herstellen. Dat moet ik respecteren, als ik mijn laatste seizoen nog deftig wil afsluiten. Ik moet nu wel geduld opbrengen. Wanneer de volgende cross komt? Dat weet ik echt niet."

(Belga - Foto Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!