Kasper Saver rijdt als belofte voor EFC-L&R-Vulsteke

Kasper Saver. (Foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Kasper Saver (17) is bezig aan een goed tweede seizoen als junior. De Outrijvenaar behaalde al enkele zeges in de regionale koersen, maar stond ook al verschillende keren op het podium in het grotere werk. Dat is ook de leiding van EFC-L&R-Vulsteke niet ontgaan, waardoor Kasper er volgend seizoen zijn beloftendebuut mag vieren. Rik Deleye, zijn ploegleider bij Meubelen Gaverzicht-Glascentra, analyseert.

Het aanbod van de beloftenploeg EFC-L&R-Vulsteke van Michel Pollentier en Wim Feys kwam niet als een verrassing voor Rik Deleye, Savers ploegleider bij Meubelen Gaverzicht-Glascentra. “Ik had het wel verwacht”, aldus Rik. “Kasper is aan een sterk seizoen bezig. In tegenstelling tot vorig seizoen rijdt hij bijna geen kermiskoersen, maar richt hij zijn pijlen volop op het grotere werk.

“Als Kasper zo blijft verder werken, hebben we het laatste van hem nog niet gezien”

En hij doet het niet onaardig op dat niveau. Zo werd hij tweede en vierde in etappes van de Ster der Vlaamse Ardennen en onlangs nog tweede in Bonheiden. Dat zijn prestaties die toch iets willen zeggen. Kijk maar naar de tussenstand in WestSprint, waar hij momenteel op de derde plaats staat na Vito Braet en Alex Vandenbulcke. Dat klassement liegt niet. EFC heeft dus een goede renner binnengehaald.”

Hardrijder

“Welk type renner Kasper is? Hij kan zeker een stukje hardrijden. Dat heeft hij dit seizoen onder meer op het provinciale kampioenschap bewezen”, weet Rik Deleye. “In volle finale ging hij er alleen vandoor en pas op 150 meter van de meet werd hij gegrepen. Als je ziet hoe diep ze daar moesten gaan om hem terug te pakken… Bovendien is hij ook niet traag aan de meet. Ik zeg niet voor een massasprint, maar in een klein groepje is hij zeker niet kansloos. Bovendien staat hij open voor alles en is hij enorm leergierig. Een echte klimmer is hij niet, maar toch wil hij eens deelnemen aan La Gleize om zichzelf op zo’n omloop te testen. Tof dat hij zijn grenzen wil verleggen.”

Progressie

“We zijn er ook trots op dat hij alle jeugdreeksen bij onze ploeg doorlopen heeft”, gaat Rik verder. “Dat is de dag van vandaag zeldzaam. Jaar na jaar boekte hij progressie en dit seizoen heeft hij een grote stap gezet. De jaren ervoor was het allemaal nog wat speels, maar dit seizoen is hij volwassen geworden.”

“We zijn er ook trots op dat Kasper alle jeugdreeksen bij onze ploeg doorlopen heeft”

“Hopelijk kan hij deze progressie de komende jaren doortrekken, want het is pas vanaf de beloften dat het begint te tellen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we het laatste van Kasper nog niet gezien hebben als hij op deze manier blijft verder werken.” (SM)