Justine Louchaert trad in de voetsporen van haar vader Olivier en grootvader Noël

02/08/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 31/07/18 om 16:03

Je hebt nog van die families waar de koerspassie gewoon van afdruipt. In Oostnieuwkerke vinden we er zo eentje, met maar liefst drie generaties vertegenwoordigd in het wielerpeloton. Noël Lampaert maakte als liefhebber furore in de jaren 60-70. Zijn dochter Bianca huwde met Olivier Louchaert, eveneens een West-Vlaamse kermiscoureur. En nu is het de beurt aan Justine Louchaert om een mooie carrière uit te bouwen. De 18-jarige Oostnieuwkerkse is bezig aan haar eerste seizoen bij de dames elite.

Justine Louchaert werd jarenlang bestempeld als een van de betere West-Vlaamse jeugdrensters. Zo'n tien jaar geleden maakte ze haar koersdebuut en sindsdien pikte ze jaarlijks haar prijsjes mee, zowel op de weg als op de piste. Staan onder meer op haar palmares: een Belgische wegtitel bij de aspiranten, een provinciale bij de junioren en het eindklassement van Westsprint in 2016. Dit jaar moet ze het opnemen tegen de grote kanonnen als eerstejaars elite.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!