Junior Witse Meeussen snelt naar zege in Ruddervoorde

Podium Superprestige Ruddervoorde juniores: 1. Witse Meeussen - 2. Ryan Cortjens - 3. Pim Ronhaar © GST
Redactie KW

Witse Meeusen heeft de cross bij de junioren in Ruddervoorde op zijn naam gebracht. De renner van het Callant-Doltcini Team soleerde naar de zege. Ruim een halve minuut later sprintte Ryan Cortjens naar de tweede plaats, voor de Nederlander Pim Ronhaar.

Meeusen nam meteen het heft in handen op het domein Pyfferoen. Al vroeg nam hij de kop, al zette hij nog niet meteen door en gunde hij Ryan Cortjens, Jelle Vermoote, Luke Verburg en Pim Ronhaar nog even rust.

In de tweede ronde had hij genoeg aan een paar versnellingen om weg te rijden bij de anderen en bouwde hij ronde na ronde zijn voorsprong uit. Hij soleerde naar de zege. Meer strijd was er om de tweede plek. Lange tijd zag het er naar uit dat enkel Verburg, Ronhaar en Cortjens om die ereplaatsen zouden strijden, maar net voor de slotronde sloten Wout Vervoort, Ward Huybs, Lennert Belmans en Joran Wyseure alsnog aan.

Die inspanning kostte evenwel krachten en het waren uiteindelijk Cortjens en Ronhaar die de twee andere podiumplaatsen zouden veroveren.

Meeusen is leider in de Superprestige met 30 punten, na zijn zege eerder ook in Gieten. Dat zijn vier punten meer dan Yente Peirens, Lennert Belmans en Luke Verburg. Voor Meeusen is het zijn vijfde zege van het seizoen.

Nieuwelingen

Bij de eerstejaarsnieuwelingen soleerde de Est Frank Aron Ragilo naar de zege, nadat hij zaterdag nog vrede moest nemen met een tweede plek in Neerpelt. In een sprint om de tweede plaats haalde Iben Rommelaere het van Kenay De Moyer. De Nederlander Mathias Kopecky toonde zich bij de tweedejaarsnieuwelingen de snelste in een sprint om de zege. Jente Michels keert huiswaarts met een tweede plek, voor de Nederlander Lucas Janssen.

Bekijk hier alle resultaten bij de nieuwelingen.

(Belga / GST)

2810 – Juniores – Ruddervoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier