Junior Matthew Deborggraeve mikt op zege

Matthew Deborggraeve kan terugblikken op een sterk seizoensbegin. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

Matthew Deborggraeve heeft zijn seizoensstart niet gemist. Na drie wedstrijden viel de tweedejaarsjunior van Wielerteam Ieper nog niet uit de top 20. Een sterke start van de renner uit Watou, die dit jaar met een duidelijk doel koerst: “Ik zou graag een keer winnen.”

De uitslagen van Matthew liegen er niet om: 15de in Meulebeke, 11de in Staden en 19de in Vlamertinge. Geen onaardig lijstje en ook zelf is hij best tevreden met zijn seizoensbegin. “Ik heb deze winter uitstekend kunnen trainen”, verklaart Matthew zijn goede vorm. “Ik heb zoveel mogelijk ploegtrainingen meegepikt en ook op onze stage begin februari hebben we stevig gewerkt. Kort voor Meulebeke ben ik wel een beetje ziek geworden. Daar liep het nog niet echt lekker, maar een week later was daar niets meer van te merken en reed ik twee sterke wedstrijden.”

Pieken naar een bepaalde periode doe ik niet. Ik probeer er gewoon elke week het beste van te maken. Alhoewel, op het provinciaal kampioenschap zou ik graag een mooi resultaat neerzetten

Die uitstekende voorjaarsconditie hoopte de bijna 18-jarige junior ook afgelopen zondag in Zepperen te kunnen etaleren, maar de hevige rukwinden staken daar een stokje voor. De renners gingen nog wel van start, maar na een goede 30 km besloot de organisatie om de wedstrijd stil te leggen.

“Het was redelijk hectisch met die wind”, blikt de renner uit Watou terug op zijn Limburgs avontuur. “Renners werden gewoon de graskant in geslingerd en het pak lag volledig uiteen. Ik denk dat er op het moment van aflasten nog maar 50 renners in koers waren. Zelf vond ik het eigenlijk wel plezant. Ik zat ook nog redelijk goed, in een tweede groepje. Het is jammer, zeker omdat we met de ploeg van zover kwamen, al kan ik de beslissing wel begrijpen. Het kan niet de bedoeling zijn dat er ongelukken gebeuren”, vindt Matthew.

Graag eens winnen

Jammer genoeg kon Deborggraeve vorig weekend dus geen mooie uitslag laten optekenen. Hij treurt echter niet, want er komen nog voldoende kansen om zijn goede benen te verzilveren. “Het seizoen is inderdaad nog lang”, knikt de coureur van Wielerteam Ieper.

“Mijn ambities voor dit jaar zijn duidelijk: ik zou graag eens een koers winnen. Als eerstejaars reed ik al een paar keer top 10, dus een zege moet er zeker inzitten. Ik voel dat ik afgelopen winter opnieuw een stap heb kunnen zetten.

Welke koers dat mag zijn? Goh, zo kieskeurig ben ik niet. (lacht) Pieken naar een bepaalde periode doe ik niet. Ik probeer er gewoon elke week het beste van te maken. Alhoewel, op het provinciaal kampioenschap zou ik graag een mooi resultaat neerzetten. Gemakkelijk wordt het niet, maar je weet nooit hé”, toont de leerling ruwbouw aan het VTI van Ieper zich ambitieus. (BVS)