Jolien D'hoore: "We mogen Shari Bossuyt nu vooral niet te veel druk opleggen"

09/03/18 om 09:10 - Bijgewerkt op 21/03/18 om 11:28

Ze is nog maar 17 en toch mocht ze op het WK baanwielrennen in Apeldoorn de ploegkoers bij de elite betwisten, in plaats van de geblesseerde Lotte Kopecky en samen met Jolien D'hoore. Het is duidelijk: Shari Bossuyt heeft de toekomst voor zich. "Maar we mogen haar nu vooral niet te veel druk opleggen", benadrukt D'hoore.

De val van Lotte Kopecky tijdens een trainingskoers in Rumst, twee weken voor het WK in Apeldoorn, bleef lang nazinderen. In die mate dat Kopecky en D'hoore, vorig jaar in Hongkong nog goed voor goud in de ploegkoers, hun kansen niet konden verdedigen. Er restte één alternatief: Shari Bossuyt. De Bellegemse mocht in plaats van Kopecky opdraven aan de zijde van D'hoore. Je kunt het zo gek nog niet bedenken: een 17-jarige juniore en de bronzen medailliste van Rio in het omnium, een nieuw pistekoppel was geboren. Uiteraard betaalde Bossuyt leergeld. Het Belgische duo kwam er nooit aan te pas en werd twaalfde. "Maar daar mogen we haar niet of afrekenen", vindt D'hoore. "We hadden de dagen ervoor twee ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!