Jin Vercaemst hoopt voor eigen volk uit te rijden

18/05/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 15/05/18 om 14:08

Jin Vercaemst mag zaterdag voor eigen volk koersen. In Veldegem zal de 13-jarige aspirant dubbel zo hard zijn best doen om de wedstrijd uit te rijden. Iets dat hem vorige week donderdag niet lukte in Ledegem, waar hij een slechte dag kende. Een kleine ontgoocheling voor de Veldegemnaar, die nog wat op zoek is naar zijn beste benen.

Jin Vercaemst is bezig aan zijn tweede seizoen als wielrenner. Vorig jaar reed hij zijn eerste wedstrijdkilometers, al gaat zijn liefde voor de fiets veel verder terug. "Ik fiets zo'n beetje van bij mijn geboorte", vertelt hij. "Ik deed regelmatig mee aan toertochten met de mountainbike en vond dat ongelooflijk plezant. Bovendien zit de wielermicrobe echt wel in de familie. Mijn zus, Laney, koerst ook en is tweedejaarsnieuwelinge. Samen met mijn neef, eveneens een nieuweling, trekken we er vaak samen op uit om te gaan trainen. Bovendien heeft mijn vader een...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!