Jens Dalle hoopt op een hard PK

Jens Dalle: "Ik wil de West-Vlaamse trui veroveren." (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Zaterdag staat in De Panne het provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen op het programma. Bij de eerstejaars mogen we Jens Dalle gerust bij de favorieten noteren. Met al drie toptiennoteringen achter zijn naam bewees de Diksmuideling dat hij de overstap van de aspiranten vlot verteerd heeft.

Dat Jens Dalle niet heeft stilgezeten deze winter, werd bij zijn eerste koers al duidelijk. Op het clubkampioenschap in Meulebeke reed hij meteen naar de achtste plaats.

“Ik heb inderdaad goed gewerkt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen”, knikt de renner van CT Soenens-Booom. “Van de ploeg heb ik een trainingsschema gekregen zodat ik op hartslag kon trainen. Daarnaast heb ik ook aan enkele strandraces deelgenomen. Vooral voor de fun, maar als je start, wil je ook goed presteren. Dat is iets wat ik de komende jaren zeker wil verderzetten, want ik merk dat ik daar sterker van word.”

Knappe resultaten

Ook de daaropvolgende weken behaalde de 15-jarige nieuweling enkele knappe resultaten. Een straffe reeks die jammer genoeg werd onderbroken door een plots opkomende ziekte. “In de week van de Katjeskoers kwam ik thuis van school met koorts”, doet Dalle het verhaal. “Daardoor moest ik passen voor wat mijn eerste interclub van het seizoen zou worden. Maar ondertussen gaat het terug de goede kant op. Enkele weken terug werd ik al negende in Dadizele en vorige zaterdag reed ik met de Wim Hendriks Trofee in Nederland mijn eerste grote koers van het jaar. 150 deelnemers en enkele kasseistroken stonden op het menu, maar ik kon goed standhouden en sprintte uiteindelijk naar de 35ste plaats. Een resultaat waar ik zeker tevreden mee ben.”

“Ik woon niet ver van De Panne en ben het parcours al eens gaan verkennen. Ik hoop vooral op een lastig PK. Zo heb ik de koersen het liefst”

En dus mag de eerstejaarsnieuweling met de nodige ambitie naar het PK trekken. Jens Dalle koerst al van bij de miniemen en toonde zich telkens bij de beteren van zijn jaar. De West-Vlaamse trui veroveren is dus het doel van de Diksmuidse smaakmaker.

“Dat zou toch heel mooi zijn”, verstopt hij zich niet. “Ik woon niet ver van De Panne en ben het parcours al eens gaan verkennen. Ik hoop vooral op een lastige koers. Zo heb ik ze het liefst.”

Wind is geen probleem

“Daarom vind ik de wedstrijden bij de nieuwelingen ook leuker om te rijden. Bij de aspiranten werd er naar mijn mening teveel naar elkaar gekeken. Ik houd meer van een harde koers. Van mij mag het dus best wat waaien zondag”, besluit de leerling bouw- en houttechnieken aan het VTI van Diksmuide. (BVS)