Jelle Harteel wil weg en veld zolang mogelijk combineren

04/05/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 02/05/18 om 20:09

Jelle Harteel (14) leeft op een wolk. Zijn eerste winter in het veld als nieuweling werd bekroond met de nationale driekleur. Zelfs in de crossen met de tweedejaars rolde hij nooit uit de top tien. Daardoor blijft het veldrijden tot nader order nog meer zijn core business. Hij kan er zich beter uitleven dan op de weg, waar selectiviteit en strijd niet altijd met zijn pincode overeenstemmen.

Toch wil Jelle Harteel de wegcompetitie hoegenaamd niet versmaden. Bij zijn eerste aantreden van 2018 in Harelbeke op zaterdag 14 april werd hij na de Limburgse tweedejaars Juul Maes meteen tweede in de afwachtingskoers van de Driebergenprijs en de E3. In Vinkt verging het hem zaterdag iets minder met een twaalfde plaats als uitkomst. Hij had een zware week achter de rug met op woensdag een voortreffelijke inspanningstest en geruststellende screening van het hart onder het toeziend oog van Niels Albert. Daarvoor moest Jelle wel op en af naar Balen, waarvoor hij vijf uur onderweg was. Op donderdag en vrijdag had hij sportdag in het KTA van De Panne. Op dinsdag 1 mei nam hij deel aan zijn eerste interclub en finishte hij als 16de in Hoboke...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!