Jean-Louis Malfait trekt goede lijn van vorig jaar door

Redactie KW

Eerstejaarsnieuweling Jean-Louis Malfait (15) is bezig aan een constant seizoen, net zoals vorig jaar trouwens. Hij eindigt steevast in de top 20 of top 30 en dat is zeker niet slecht.

“Als eerstejaars vind ik wel dat ik goed bezig ben. Ik had het niet echt verwacht”, opent de 15-jarige Jean-Louis Malfait. “Ik was in het bijzonder tevreden over mijn koers in Heestert. In de voorlaatste ronde wist ik weg te rijden met een groepje van tien. Even later kwam nog eens tien man aansluiten en in de sprint eindigde ik als 13de. Het was een lastig parcours en dat sprak wel wat in mijn voordeel. Ik ben blij dat ik mijn prestaties van vorig jaar kan doortrekken dit seizoen, want de overstap van de aspiranten naar de nieuwelingen is en blijft iets speciaals.”

Podium halen

“Ik wil dit jaar zoveel mogelijk koersen uitrijden en ik zou ook graag eens een podiumplaats bemachtigen”, gaat de nieuweling van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT verder. “Een mooie uitslag zou ik natuurlijk niet laten liggen. Volgend weekend staat het provinciaal kampioenschap in De Panne op het programma. Daar hoop ik toch wel een mooie prestatie neer te zetten. Als ik een toptienplaats kan behalen, zal mijn PK geslaagd zijn. Maar we moeten natuurlijk rekening houden met de koersomstandigheden. Het is namelijk biljartvlak en daardoor niet echt mijn favoriete parcours. Ik heb de koers liever wat lastiger, zodat ik eventueel met een select groepje kan wegrijden. Nu wijst alles op een massasprint, tenzij de wind natuurlijk roet in het eten komt gooien. Daarna mag ik hopelijk deelnemen aan het Vlaams kampioenschap in Laarne. Ik heb mijn kandidatuur gesteld en hoop dat ik geselecteerd word.”

“Op het PK in De Panne hoop ik een toptienplaats te behalen. Dan zal mijn kampioenschap geslaagd zijn”

De Hulstenaar is aan zijn vijfde seizoen in het wielerpeloton bezig. Voorheen speelde hij voetbal, maar via vriend Mike Remmerie kwam hij in het wielrennen terecht. “Ook mijn papa Dirk Malfait heeft vroeger gekoerst. Ik ga vaak met hem trainen en hij geeft me veel nuttige tips. Mijn mooiste herinnering tot nu toe is het Belgisch kampioenschap bij de 13-jarige aspiranten in Grandglise. Ik werd er negende op een lastig parcours met een nijdige, smalle helling.”

Jean-Louis kan ook altijd rekenen op de steun van zijn supporters. Dat zijn in eerste instantie natuurlijk zijn ouders en zus, maar ook koersfanaat Geert Vandevyvere. (RRK)