Jasper Bert crost nog enkel voor de fun

Jasper Bert rijdt komend weekend in Heestert en Ingooigem en hoopt er op een toptienplek. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Eerstejaarsjunior Jasper Bert sluit komend weekend zijn seizoen af in de dichtbijgelegen wedstrijden in Heestert en in Ingooigem. De renner van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT heeft de keuze gemaakt om zich volledig op de weg te focussen in plaats van het veldrijden.

“Ondertussen koers ik al een negental jaar en al die tijd ben ik mijn ploeg trouw gebleven. Ik voel me er goed. De afgelopen jaren richtte ik mijn pijlen vooral op het crossen. Als eerstejaarsjunior in het veld kon ik wel meestrijden met de beteren van mijn categorie, maar techniek is mijn zwakke punt”, geeft de Vichtenaar toe.

“Vanaf nu ga ik volledig op de weg focussen”

“Halverwege de winter besloot ik om een competitiestop in te lassen richting het wegseizoen. Hierdoor heb ik voor het eerst een volledig seizoen op de weg afgewerkt en dat is me niet slecht bevallen. Mijn resultaten waren boven de verwachtingen eigenlijk. Ik kan me mengen in de debatten en meestal strand ik op een bescheiden ereplaats.”

Ook interclubs

“Daarnaast kon ik ook een paar selecties afdwingen voor het grotere werk: de interclubs in Rollegem en in Borsele, twee koersen in Valkenburg en onlangs de Beker van België-manche in het heuvelachtige Jemeppe. In die wedstrijden moet ik wel nog leergeld betalen. Er wordt heel anders gekoerst dan in het regionale circuit. De afstand is langer en daardoor moet je je rustiger houden in het begin. Jammer genoeg kreeg ik in de wedstrijden in Valkenburg tweemaal af te rekenen met pech. In de andere koersen eindigde ik meestal in de eerste helft. Het zwaardere werk ligt me wel en dat doe ik ook graag. Dat was in de cross niet anders.”

“Het zwaardere werk ligt me wel en dat doe ik ook graag”

“Afgelopen weekend trok ik met mijn ouders richting de Ardennen. Daar kon ik twee dagen goed trainen om de laatste koersen met een goed gevoel te beëindigen.”

“Zaterdag Heestert en zondag Ingooigem zijn beiden quasi thuiskoersen. Het deelnemersveld zal alvast pittig zijn, omdat er geen interclubs meer op het programma staan. Ik hoop om zoals altijd een aanvallende koers te rijden. Als er gesprint wordt met een grote groep, zal ik proberen om die nog te ontlopen met een aantal collega’s. Zelfs als er al een kopgroep weg is. Een toptienplek zou heel mooi zijn.”

BK in Anzegem

“Daarna volgt een verdiende rustperiode. In de winter zal ik wel nog eens een cross meepikken, maar gewoon voor de fun. Volgend seizoen wil ik een sterk voorjaar rijden. Ik houd er wel van om de koude te trotseren. Het BK in Anzegem op 2 juni staat met rood in mijn agenda aangeduid. Eerst en vooral ga ik mijn uiterste best doen om een selectie te bemachtigen. Als dat lukt, zou het leuk zijn om dicht bij huis een knappe uitslag te rijden.”

“De kermiskoers in eigen Vichte begin juli is geen doel, omdat het net na de examens plaatsvindt. Het is moeilijk om daar echt goed te rijden”, sluit de leerling Talen-Wetenschappen van het Heilig-Hartcollege in Waregem af. (JV)

Juniores in Ingooigem

Op zondag 7 oktober organiseert KWC Yvegem Sportief een koers voor juniores. Inschrijving vanaf 14.15 uur in café Nieuw Yvegem, Ingooigemstraat, 19. Start om 15.30 uur, aankomst rond 17.30 uur. Parcours (84 km, verdeeld over 12 ronden): Start Schellebellestraat, Scheihoekstraat, Landergemstraat, Schernaai, Hellestraat, Tjampensstraat, Pastoor Verrieststraat (aankomst), Ingooigemplaats, Ingooigemstraat, Schellebellestraat. (VW)