Jari Vandenbussche hoopt op sterke prestatie in koers van zijn grootvader

Jari Vandenbussche. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Vandaag – vrijdag 22 juni – staat Jari Vandenbussche aan de start van de wedstrijd voor elite zonder contract en beloften in Beveren-Roeselare. Met ambitie, want de wedstrijd wordt georganiseerd door zijn grootvader Pierre Vandendriessche.

“Ik kijk alvast uit naar de koers van mijn grootvader in Beveren, want het parcours is maar op enkele kilometer van mij thuis”, steekt Jari Vandenbussche (21) enthousiast van wal. “Er zal alvast heel wat bekend volk zijn, waardoor ik extra gemotiveerd aan de start zal staan. Hopelijk kan ik er een mooi resultaat boeken. Ik had dit seizoen gehoopt op een aantal overwinningen, maar laat ons eerst maar beginnen met één. Het zou alvast fantastisch zijn moest dat net nu vrijdag kunnen lukken in mijn ‘thuiskoers’.”

Massasprints

De Roeselaarse belofte is alvast bezig aan een prima seizoen. Zo werd hij al tweede in Vlissegem, vijfde in Wielsbeke en achtste in Zwevezele. “Ik mag zeker niet klagen, zeker in combinatie met mijn job. Ik denk dat ik er het beste uitgehaald heb. Het doel was om dit seizoen beter te doen dan vorig jaar en ik denk dat ik momenteel al even goed doe. Hopelijk kan ik nu de komende maanden beter presteren.”

“Er zal heel wat bekend volk zijn, zodat ik extra gemotiveerd aan de start zal staan”

“Ik ben al een paar keer dicht bij een zege geweest, bijna telkens in een massasprint. Dat is echt mijn ding. In Vlissegem was het nipt, maar werd ik op mijn waarde geklopt door provinciaal kampioen Jens Vandenbogaerde. Ik blijf alvast mijn best doen en hopelijk zit het eens mee in de sprint. De vorm zit alvast goed. Zo reed ik in Ruddervoorde bijvoorbeeld ook goed mee, alleen moet ik nu eens het geluk hebben dat alles in zijn plooi valt.”

Nieuwe ploeg

Zondag stond Jari Vandenbussche aan de start van de koers in Oostrozebeke. “Maar daar kende ik geen goede dag. Ik had net een zware trainingsweek achter de rug en ik voelde meteen dat het niet goed draaide. De koers lag bovendien snel in zijn plooi, dus meer zat er niet meer in. Ik heb er dan maar een goede training van gemaakt”, aldus de Roeselarenaar.

Jari Vandenbussche verruilde in het tussenseizoen Dovy Keukens-FCC voor Prorace CT. “Ik voelde er mij meteen thuis. Het is een toffe bende en het is dankzij hen dat ik deze goede resultaten behaald heb. Ze hebben mij telkens op het goede moment naar voor gebracht. De sfeer is alvast super bij mijn nieuwe ploeg”, besluit Jari, die ook op veel steun van thuis uit kan rekenen. “Als ik geen zin heb om te trainen na een zware werkdag motiveren mijn ouders mij om toch nog op mijn fiets te kruipen. In het voorjaar heb ik ook veel steun gekregen van mijn vader, die telkens op de brommer kroop om te gaan trainen. Als ik dit seizoen win, is dat voor een groot deel hun verdienste.” (SM)

30 passages in Heirweg

Beloften en elite zonder contract op de Kapelhoek in Beveren-Roeselare. Vrijdag 22 juni 2018. Inschrijvingen vanaf 16.30 uur in Garage Dewulf, Heirweg 150. Start om 18 uur, aankomst omstreeks 20.20 uur. Parcours (30 ronden van 3,4 km): Heirweg (start), Baertsdreef, Brabantstraat, Paradijsstraat, Heirweg. Extra info: 10 euro voor de 21ste tot de 40ste in de uitslag. (SM)