Jakov Beirlaen tevreden over zijn seizoen

Jakov Beirlaen heeft zijn eerste campagne als eerstejaarsnieuweling achter de rug. "Ik was heel geregeld in de top 20 te vinden." (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Jakov Beirlaen heeft een goed seizoen als eerstejaarsnieuweling achter de rug. Naar jaarlijkse gewoonte gaat hij deze winter weer de piste op om begin april de wegwedstrijden op te zoeken.

“Ik ben zeker tevreden over dit seizoen”, begint Jakov zijn verhaal. “In Tourinnes-Saint-Lambert werd ik vijfde, in Bury en Vichte zesde en was ook heel geregeld in de top 20 te vinden. Op het Belgisch kampioenschap in Liedekerke finishte ik als 18de, daar zat zelfs nog wat meer in, aangezien ik in de sprint wat ingesloten zat. Ook aan de Ronde van Denemarken houd ik enkel goede herinneringen over, zeker aan de koninginnenrit.”

“Het is de bedoeling weg en piste zolang mogelijk te blijven combineren”

“Mijn seizoen is dus zeker geslaagd. Het zou natuurlijk zeer leuk zijn mocht ik een van de weinige koersen die het seizoen nog telt, kunnen winnen, maar ik besef wel dat het moeilijk wordt. Iedereen rijdt nu eenmaal mee om te winnen”, aldus de renner van Acrog-Balen BC. De Waregemnaar laat overigens weten dat hij volgend seizoen verandert van ploeg, maar het staat nog niet vast welke kleuren hij uiteindelijk zal vertegenwoordigen.

Pisteseizoen

Zoals gewoonlijk zal Jakov deze winter geregeld op de wielerpiste te vinden zijn. Vooral van de AVS-Stories TV Cup, een regelmatigheidsklassement over een tiental pistemeetings, heeft hij een doel gemaakt. Jakov: “Vorig seizoen werd ik tiende in het klassement en was daarvan de derde eerstejaarsnieuweling. Ik hoop deze keer op het podium te staan, volgens mij moet het wel haalbaar zijn. Mijn beste onderdelen op de piste zijn de wat langere wedstrijdtypes, zoals de afvalling, puntenkoers, scratch en ploegkoers. De zeer explosieve onderdelen, zoals de sprint of baanronde, liggen mij dan weer minder.”

“Ook op de weg probeer ik trouwens geregeld aan te vallen in de hoop met een groepje weg te blijven, maar bij de nieuwelingen eindigt de meerderheid van de koersen helaas toch op een sprint. Na het pisteseizoen neem ik enkele weekjes rust, in februari begin ik weer te trainen voor de weg en begin april start ik opnieuw in de wegwedstrijden. Ik combineer weg en piste nu al een tijdje en het is ook mijn bedoeling dit zo lang mogelijk te blijven doen.”

(Robin Rosseeuw)