Igor Courtens twijfelt voor volgend seizoen

Igor Courtens was West-Vlaams zegekoning bij de tweedejaarsjuniores. Toch twijfelt hij of hij volgend seizoen nog zal starten. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Twee maanden geleden blikte Igor Courtens nog tevreden terug op zijn seizoen, nu twijfelt de Bavikhovenaar echter of hij volgend jaar nog zal koersen

Over zijn resultaten kan Igor nochtans niet klagen. Op het West-Vlaams kampioenschap in Bredene, een wedstrijd in helse weersomstandigheden, eindigde hij als achtste. In de Lenteprijs in Wielsbeke op Hemelvaart sprintte hij naar een derde stek. En de Gecalor Trofee in Pollare sloot hij af met een vijfde plaats. Stuk voor stuk resultaten om fier op te zijn.

Het hoogtepunt van Igors seizoen was de Ronde van Oost-Vlaanderen. Hij werd er niet alleen 22ste in het eindklassement, maar reed er ook twee heel dichte ereplaatsen bijeen.

“In Deinze wist ik in de massasprint een vierde plaats te behalen, terwijl ik de dag voordien nog met een volledig verkrampte rug zat. Rit vier in Haasdonk had een heel mooie overwinning kunnen zijn, maar ik verloor met een half wiel van Alfdan De Decker, geenszins een schande.” (De Decker is inmiddels prof bij Wanty-Groupe Gobert, red.)

Mentaal en fysiek op

“Na de Zandberg Classic in Harelbeke sloeg de twijfel echter toe. Ik had er echt geen goede dag, zowel mentaal als fysiek was het op. Waarschijnlijk hebben de vele grote koersen die ik gereden heb – 34 in totaal, waarvan twee bij de profs – hun tol geëist.”

“Ik wil kunnen meedraaien in de spits van de wedstrijd, anders hoeft het voor mij eigenlijk niet”

“In Harelbeke kon ik me enkel in het peloton houden, maar dat is niet mijn ambitie. Ik wil kunnen meedraaien in de spits van de wedstrijd, anders hoeft het voor mij eigenlijk niet. Ik zou ondertussen ook graag gaan werken, in tegenstelling tot de voorbije jaren, maar dat lijkt me toch moeilijk te combineren met koersen op het niveau dat ik ambieer”, aldus de renner van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT.

Geen hartproblemen

“Ik ben er echt nog niet uit. Veel mensen proberen me goede raad te geven, maar ik zal uiteindelijk zelf de knoop moeten doorhakken. Voor alle duidelijkheid: dit heeft niets te maken met de hartproblemen waarmee ik eind vorig jaar geconfronteerd werd. Die problemen zijn inmiddels van de baan, mijn beslissing zal dus puur afhangen van de motivatie. Ik besef wel dat ik niet zo lang meer mag wachten met het nemen van een beslissing. Sinds de Zandberg Classic, een zestal weken geleden, ben ik immers aan het rusten. Als ik me voor volgend seizoen nog wil opladen, moet ik stilaan in gang schieten.”

Igor Courtens twijfelt voor volgend seizoen
© VDB

Wat de 21-jarige belofte uit Bavikhove ook beslist, alle respect voor zijn keuze. Igor kan in elk geval terugblikken op een mooie carrière van acht jaar. Bij de tweedejaarsjuniores was hij zelfs West-Vlaams zegekoning met maar liefst zeven overwinningen achter zijn naam. (RRK)