Harm Vanhoucke: "Is het echt al 40 jaar geleden dat een West-Vlaming een bergrit in een grote ronde kon winnen?"

18/05/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 15/05/18 om 13:34

De voorbije twee jaar won hij de Ardense Pijl, de Ronde van Lombardije voor beloften, de Ronde van Navarra en de koninginnenritten in de Tour des Pays de Savoie-Mont Blanc en de Giro delle Valle d'Aosta. Zijn naam is Harm Vanhoucke, hij is 20 jaar, komt uit Aalbeke, wordt vanaf 1 juli prof bij Lotto-Soudal en is West-Vlaanderens grootste klimbelofte. Aangename kennismaking.

Een interview in Aalbeke, ten zuiden van Kortrijk, heeft altijd wel iets te bieden. Aan de oostzijde kun je vanop de A17 het indrukwekkende heuvellandschap van houtimporteur Vandecasteele bewonderen. Aan de westzijde zie je vanop de E17 van kilometers ver prominent De Sjouwer boven de horizon uitsteken. Het 35 meter hoge monument werd in 1974 opgericht ter ere van de vele West-Vlaamse seizoensarbeiders die de in Frankrijk gingen werken, maar daar heeft Harm Vanhoucke nooit zijn slaap voor gelaten. Voetballen bij KFC Aalbeke en supporteren voor Club Brugge, dat wel. En dromen van een carrière zoals zijn favoriete speler van toen, Ivan Perisic. Althans, dat was wat Harm als 12-jarig ukje tijdens zijn eerste interview ooit vertelde. Het verscheen op vrijdag 26 februari 2010 op de regionale voetbalpagina's van deze krant.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!