Gust Lootens is goed bezig

Gust Lootens werd knap zevende in Herfelingen. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Gust Lootens heeft de overstap naar de juniores goed verteerd en kan gerust zijn steentje bijdragen. Zaterdag kende hij pech in Gullegem, maar dat doet niets af van zijn motivatie. Integendeel.

Enkele weken geleden werd Gust al heel knap zevende in het Vlaams-Brabantse Herfelingen, waar hij in de slotfase nog wist weg te rijden met een groepje van elf. Twee weken geleden reed hij ook de E3 Harelbeke voor juniores, waar hij zo’n 25 kilometer in de aanval reed met een vroege vlucht. “Ploegleider Rik Deleye had ons vooraf gezegd dat we zeker niet moesten bang zijn om mee te gaan in een vroege vlucht en dat heb ik ook gedaan. Aan de Côte du Trieu bleef mijn ketting echter haperen, waardoor ik weer naar het peloton verwezen werd. Ik heb de wedstrijd dan gewoon in het peloton uitgereden en werd uiteindelijk 94ste.”

“Afgelopen zaterdag kreeg ik in Gullegem weer af te rekenen met materiaalpech. Op een drietal ronden van het einde brak ik een spaak, maar ik laat me daardoor zeker niet uit mijn lood slaan. Algemeen gezien ben ik best wel tevreden over mijn seizoen tot nu toe. Het is niet top, maar ook zeker niet slecht. Het is per slot van rekening nog maar mijn tweede seizoen”, zegt de renner van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT.

Podiumplaats

Zaterdag kan Gust zich ook eens bewijzen voor eigen volk in Zwevegem-Kappaert, al moet er daarvoor nog een obstakel overwonnen worden. “Het is op dat moment juist opendeurdag op school. Ik volg sportwetenschappen aan Rhizo Campus Oost in Kortrijk en ik word eigenlijk daar verwacht. Het wordt dus afwachten of er misschien enige flexibiliteit aan de dag kan gelegd worden.” Dit seizoen zou de Zwevegemnaar graag minstens één keer op het podium staan en als het van hem afhangt, mag dat alvast zaterdag. “Het parcours heb ik nog niet echt verkend, maar ik zal proberen dat deze week te doen.”

“Algemeen gezien ben ik best wel tevreden over mijn seizoen tot nu toe. Het is niet top, maar ook zeker niet slecht”

De eerstejaarsjunior koerst nog maar sinds vorig seizoen. Qua parcours vindt hij de E3 Harelbeke alvast de mooiste wedstrijd die hij al gereden heeft, maar qua prestatie verkiest hij toch zijn zevende plaats in Herfelingen. Ten slotte wil hij nog even zijn ouders, familie en de ploeg bedanken voor alle steun. “De sfeer in de ploeg zit echt goed en ik ben daar blij om. Ook wil ik Migel Bouten nog even bedanken voor alle trainingstips die hij me geeft. (RRK)