Gilles Verroonen mikt op stevige verrichting in Sint-Baafs-Vijve

Gilles Verroonen maakt maandag zijn opwachting in Sint-Baafs-Vijve. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Gilles Verroonen maakt maandag zijn opwachting in de regionale wedstrijd in Sint-Baafs-Vijve. “Ik ben tevreden over mijn niveau. Het gaat beter dan verwacht”, vertelt de eerstejaarsjunior.

“Aanvankelijk was het mijn doel om koersen uit te rijden, maar intussen kan ik de lat al wat hoger leggen. Ik blijf gestaag groeien”, ontdekte Gilles Verroonen. “Doordat ik in februari gedurende twee weken voor een uitwisselingsproject in Zuid-Afrika zat, ben ik nochtans een maand later dan mijn concurrenten beginnen koersen. Ondanks die trainingsbreak was ik snel weer in orde.”

Pas derde seizoen

Binnenkort zal de Desselgemnaar weer rekening moeten houden met zijn studie Wetenschappen-Wiskunde 8 uur aan het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Waregem. “Over een maand zit ik in de examens. Momenteel ben ik al volop bezig met mijn voorbereiding. Naast school beperkt mijn leven zich tot trainen, eten en slapen. Veel tijd voor andere zaken is er niet, maar je hoort me niet klagen. Voorlopig lukt het om mijn sport te combineren met mijn studie. Wat de toekomst zal brengen, weet ik niet. Wellicht zal ik voor burgerlijk of industrieel ingenieur studeren. Of ik na mijn tweede juniorescampagne verder zal koersen, staat nog niet vast.”

“Ik blijf mijn grenzen aftasten”

Verroonen, die onlangs twaalfde werd in Beernem, is pas aan zijn derde seizoen als renner toe. “Ik ben nog volop bezig met mezelf te ontdekken. Een klimmer zal ik wel nooit worden. Daarvoor ben ik te breed en te zwaar gebouwd. Ik heb redelijk wat kracht in de benen. Wellicht heb ik het juiste gestel om goed over kasseien te rijden of waaiers te trekken. De komende weken en maanden wil ik uitzoeken welk soort wedstrijden me het best liggen. Sint-Baafs-Vijve en Ruiselede zijn mijn eerstvolgende afspraken, maar ik zoek ook heuvelachtige trajecten uit. Ik wil mijn grenzen aftasten.”

Andere sporten

Voordien proefde de renner van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT van andere sporten. “Gedurende zes jaar speelde ik basketbal. Nadien was ik nog anderhalf seizoen actief als voetballer, maar die sport lag me minder goed. Ik wilde al langer aan wielrennen doen, maar het mocht niet van thuis. Het is een zware sport. Je moet elke dag trainen. Als basketter of voetballer kom je al een heel eind ver op basis van je talent. Als renner moet je veel meer trainen.”

“Wellicht heb ik het juiste gestel om goed over kasseien te rijden”

“Na mijn moeizame start als eerstejaarsnieuweling besliste ik om samen te werken met Pulso-Preventielab. Met dat gerichte trainingsadvies heb ik een grote stap voorwaarts gemaakt. Ik heb een goede verstandhouding met Matthias Boetens. Zijn aanpak rendeert. Intussen heb ik al een planning opgemaakt om me voor te bereiden op de examens. Ik wil de komende weken niet volledig stilvallen. In de grote vakantie zal ik er wegens een reis wel even tussenuit zijn. Nadien zal ik met volle overtuiging opbouwen naar het najaar.”

Juniores Sint-Baafs-Vijve. Maandag 21 mei. Organisatie: Sint-Bavovrienden. Inschrijving vanaf 13.15 uur in zaal Mozaiek, Sint-Bavostraat, 6. Start om 14.30 uur, aankomst rond 16.35 uur. Parcours (84,5 km, verdeeld over 13 ronden): Start Rijksweg, W. B. Cartonstraat, Nieuwstraat, Roterijstraat, Abeelestraat, Heirweg, Wakkensteenweg, Rijksweg.