Gilles Huyghe moet forfait geven voor interclub in zijn Geluwe

Gilles Huyghe. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Belofte Gilles Huyghe (20) staat momenteel aan de kant met blessureleed, meer bepaald een hernia. Daardoor ziet hij tot zijn grote spijt ook de interclub in Geluwe, vanwaar hij afkomstig is, aan zijn neus voorbijgaan.

“Ik kan al een drietal weken niet koersen en dat doet me natuurlijk pijn. Binnen twee weken wordt er ook beslist of ik geopereerd moet worden”, steekt Gilles Huyghe van wal. “De laatste koersen was de pijn eigenlijk niet meer te harden en misschien lagen die rugproblemen ook al aan de basis van mijn tegenvallende resultaten. Al heel het seizoen ging het niet zoals ik gehoopt had. Ik reed een paar betere koersen, zoals een 15de plaats in Heule of een 21ste stek in Waregem, maar na die laatste wedstrijd was het genoeg geweest. Ik had tijdens die koers al heel veel last en de dag ervoor had ik in Lauwe slechts 30 kilometer kunnen koersen. Zo kon het dus niet verder.”

Operatie?

“Ik moet ondertussen vier keer per week naar de kinesist en binnen een tweetal weken wordt er beslist of ik geopereerd moet worden. Ik hoop alsnog groen licht te krijgen zonder operatie, maar ik vrees er wel voor. Ik hoop dat ik dit seizoen toch nog rijp kan zijn voor een aantal grote koersen, liefst zo veel mogelijk om de schade wat in te halen”, aldus de 20-jarige monteur bij Picanol, die omwille van die hernia voorlopig ook niet kan werken.

“De pijn was niet meer te harden…”

“Het is natuurlijk jammer dat ik dinsdag niet kan starten in Geluwe, waar mijn ouderlijke thuis is. Zelf woon ik ondertussen met mijn vriendin in Lichtervelde. Gaan kijken zal ik bewust niet doen, want het zou me te veel pijn doen. Ik was er nochtans op gebrand om er te starten. Vorig jaar als eerstejaarsbelofte reed ik er al een voortreffelijke koers. De eerste vier ronden kwam ik telkens in de voorste gelederen boven op de kasseibeklimming van de Geluwemolenstraat en werd ik op één ronde van het einde als 50ste afgevlagd. Voor een koers van dat niveau was ik daarmee best tevreden”, verklaart de tweedejaarsbelofte van Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos-Capoen.

Lijdzaam toekijken

Door dit blessureleed kan Gilles zijn ambitie vooralsnog niet waarmaken. Hij had gehoopt nog een stap vooruit te zetten, maar voorlopig kan hij niets anders dan lijdzaam toekijken. (RRK)

Twee keer koers in Geluwe

Vrijdag 15 juni:elite zonder contract en beloftenGeluwe. Organisatie: KWC Velosport Geluwe. Inschrijving vanaf 16.30 uur in sporthal Ter linde, Tuinwijk 2. Start om 18 uur, aankomst rond 20.35 uur. Parcours (110,4 km, verdeeld over 16 ronden): Wervikstraat, Stokstraat, N8, Kloosterstraat, Derde Lansiersstraat, Beselarestraat, St-Denijsplaats, Zuidstraat, Wervikstraat.

Dinsdag 19 juli:Grote Prijs van Geluwe voor elite zonder contract en beloften. Organisatie: KWC Velosport Geluwe. Inschrijving vanaf 11 uur in sporthal Ter linde, Tuinwijk 2. Start om 14 uur, aankomst rond 17.45 uur. Parcours (156,1 km, verdeeld over elf ronden van 12,1 km en twee ronden van 11,5 km): Ieperstraat, Kapellestraat, Beselarestraat, Magerheidstraat, Geluwemolenstraat (bergprijs), Moeremaaistraat, Beselarestraat, Geluwebroekstraat, Oudehondstraat, Oude Ieperweg, Oude Beselarestraat, Ieperstraat, Stokstraat, Wervikstraat, Ieperstraat, Sint-Denijsplaats, Beselarestraat, Kloosterstraat, Ieperstraat. De laatste twee ronden wordt er na de Wervikstraat niet meer door het centrum gereden, maar meteen naar de aankomst in de Ieperstraat. (VW)