Fabrizio Dekoning snoeit wegens examens in wedstrijdprogramma

Emelgem EZC : Ruben De Marez wint voor zijn ploegmaat Jochen Deweer, op de fotyo ook met Fabrizio Dekoning en Cedric Defreyne. (Foto Bart) © vdb
Redactie KW

Fabrizio Dekoning pikt zaterdag nog de kermiskoers in Roeselare-De Ruiter mee vooraleer hij zich voluit gaat focussen op zijn examens. “Ik ben tevreden over mijn vormpeil, maar mijn uitslagen zouden beter kunnen”, zegt de student kinesitherapie.

“Mijn voorjaar viel best wel mee, ja. Ik kon mijn koersen aanvallend afwerken. Ik was goed uit de winter gekomen. Mijn stage in Calpe had ik beter verteerd dan verwacht. Het liep meteen lekker in mijn eerste koersen. Dat was goed voor de moral”, vertelt de Wingense belofte.

Helm gebroken

“Die mooie reeks werd wel onderbroken door een zware valpartij in Erpe. Bij die klap brak mijn helm. Het duurde even vooraleer ik weer in het goede ritme zat. In Roeselare-De Ruiter zou ik normaal gezien een goede beurt moeten kunnen maken. Ik wil me nog eens voluit geven. Daarna zal al mijn aandacht uitgaan naar mijn examens. Enkel de interclub in Zwevezele staat nog op mijn programma. Zo dicht bij de deur wil ik nog eens mijn opwachting maken”, hoopt Fabrizio Dekoning.

“Van deftig trainen zal eventjes niets in huis komen”

“De combinatie met mijn studie is heel moeilijk, maar ik blijf het proberen”, vertelt de Wingense belofte. “Mijn sport wil ik alleszins niet opgeven. Als aspirant betwistte ik mijn eerste wedstrijdjes. Omwille van medische redenen koerste ik toen niet danig veel. Voordien had ik ook even gevoetbald, maar doordat ik last had van mijn benen heb ik destijds de fiets ontdekt. De koers is mijn leven.”

Liefst pittige koersen

“Volledig vlakke omlopen zijn niet echt mijn ding”, stelt Dekoning. “Ik heb graag pittige voorjaarskoersen met wat hoogtemeters. Neem nu de wedstrijd in Ichtegem waar een helling in het traject zit. Daar heb ik goed gepresteerd. Ik kan ook vrij goed in waaiers rijden. Zware klimkoersen zijn dan weer niet echt aan mij besteed.”

“Er zit niets anders op dan te mikken op de zomerperiode en het najaar. Mijn examenperiode begint met twee zware kleppers. Van deftig trainen zal eventjes niets in huis komen. Het is jammer dat ik het nu even rustig aan moet doen, maar deze relatieve rustperiode kan me misschien wel nog een voordeel opleveren. Ik zal nog fris zijn in de tweede seizoenshelft. Het zou mooi zijn om nog enkele uitschieters te realiseren”, aldus de renner van Dovy Keukens-FCC Cycling Team. (MVH)