"Er schuilt bijzonder veel potentieel in Arno Debeir"

26/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 25/01/18 om 13:42

Sinds 1 januari maakt Arno Debeir (18) deel uit van Marlux-Bingoal. De Torhoutse eerstejaarsbelofte kwam de voorbije winters uit voor opleidingsteam Lares-Doltcini en mag zich nu meten met de grote jongens. Ploegleider Mario De Clercq, zelf drievoudig wereldkampioen veldrijden bij de profs, ziet Debeirs toekomst positief tegemoet, ook al kreeg hij de voorbije weken met rugklachten af te rekenen.

Arno Debeir beleefde als neobelofte hoegenaamd niet zijn gelukkigste winter in het veld. Beste moment uit de donkerste dagen was dat hij vanaf 1 januari 2018 in de mooie kleuren van Marlux-Bingoal mocht aantreden, zo ook in de winter 2018-2019. Voor de rest werd hij de jongste weken vooral gekweld door een zwaar opspelende rug, die zijn prestatievermogen verlamde. In het kampioenschap van België in Koksijde moest hij met ondraaglijke pijn afstappen en ook het voorbije weekend werd hij uit voorzorg aan de kant gehouden. Toch blijft hij het volste vertrouwen genieten van de ploegleiding.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!