Eerste overwinning voor Michiel Lambrecht?

Michiel Lambrecht is heel ambitieus en hoopt te schitteren op Pauwhoekommegang.(Foto CLY)
Redactie KW

Op zaterdag 23 juni ziet eerstejaarsnieuweling Michiel Lambrecht zijn kans schoon om een eerste overwinning op zijn palmares te schrijven. Pauwhoek Ommegang is de ideale gelegenheid om zich eens te tonen voor eigen supporters en op een parcours dat hij als zijn broekzak kent.

Eigenlijk zou het moeten lukken, maar vergeet niet dat concurrentie bikkelhard is en als eerstejaars schiet ik soms nog wat te kort, al heb ik geen reden tot klagen. Het loopt lekker, maar van een overwinning heb ik tot op vandaag nog niet mogen genieten.”

“Ik vind het koersen bij de nieuwelingen een stuk leuker, omdat er meer gekoerst en ook meer aangevallen wordt”

De overstap van Michiel Lambrecht naar de nieuwelingen was een serieuze aanpassing, want dat vele winnen zoals bij de aspiranten was er meteen niet meer bij. Michiel heeft als eerstejaarsnieuweling nu een 20-tal wedstrijden achter de rug, maar dat zonder overwinning. Er waren wel al zeven toptienplaatsen bij, waaronder één tweede plek en twee derde plaatsen. “Ik ga nu niet beweren dat de overstap naar de nieuwelingen voor mij een grote aanpassing was. Integendeel, ik vind het koersen bij de nieuwelingen een stuk leuker, omdat er meer gekoerst en ook meer aangevallen wordt. Bovendien zijn de omlopen een stuk gevarieerder. Ik houd nu eenmaal van heel lastige wedstrijden met een heuvelachtig parcours. Alleen was het even wennen, want een overwinning zat er nog niet in. Maar die komt er wel aan. Wie weet is Oostrozebeke straks een kantelmoment?”

Eerstejaarsnieuweling Michiel Lambrecht voelt zich nog altijd goed in zijn vel. “Ik kan nog vrij makkelijk het koersen met mijn studies combineren. Ik loop school in het derde middelbaar van het Heilig Hartcollege in Waregem en haal nog vlotjes goede resultaten. Op die manier kan ik me nog volop concentreren op de koers. Bovendien zit ik bij Pauwels Sauzen-Balen BC bijzonder goed en krijg ik er ook de nodige vrijheid. Ik moet alleen nog wat groeien en vooral sterker worden, dan komen de overwinningen wel vanzelf.”

Voor eigen volk

Of Michiel veel verwacht van de wedstrijd op Pauwhoek Ommegang in zijn achtertuin? “Het is juist dat ik het parcours heel goed ken, maar jammer genoeg is het eerder een vlakke omloop.”

“Ik had het liever anders gewild, graag met wat meer hindernissen, maar voor eigen publiek en voor de vele supporters moet ik in staat zijn een prima prestatie neer te zetten. Ik hoop er vooral bij te zijn als de beslissende ontsnapping tot stand komt. Als een kleine groep naar de meet trekt, ben ik zeker niet kansloos.”

“Ik hoop er vooral bij te zijn wanneer de beslissende ontsnapping tot stand komt”

Of er nog andere doelstellingen op het verlanglijstje staan? “Toch wel en daar mag je het Belgisch kampioenschap op de weg in Liedekerke en het BK ploegentijdrit op 1 juli in Borlo, bij Sint-Truiden, zeker bij rekenen. Ook de Driedaagse van West-Vlaanderen in augustus heb ik met stip aangeduid. Er komen heus nog wel heel mooie wedstrijden aan waarin ik een rol van betekenis wil spelen. Ik hoop vooral mijn huidige conditie te kunnen behouden en gespaard te blijven van valpartijen of ziekte.”

Westsprint

Michiel volgt ook de ranking bij Westsprint op de voet. “Ik sta momenteel op een zesde plaats en ik zal er alles aan doen om de top tien te halen. Erbij zijn op de huldiging van Westsprint zou een bekroning zijn van mijn seizoen.