"Een maatschappelijke boodschap uitdragen"

11/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 10/05/18 om 20:31

Het wielerteam FCP-Together Against Cancer is een buitenbeentje in het wielermilieu. Gegroeid vanuit een ploeg voor elite zonder contract en beloften richt de formatie van Jaak Van Mingeroet en John Nijs zich voortaan op de nevenbonden, maar het maatschappelijke engagement is nog steeds even belangrijk.

Flemish Cycling Projects is ontstaan in november 2006. "We hebben tot en met 2015 gekoerst bij Wielerbond Vlaanderen. En met succes. Pieter Serry schopte het tot profrenner bij het grote Quick-Step Floors. Ook Brecht Dhaene en Kevin Claeys konden doorstoten naar de elite met contract. En onze trouwe ex-FCP-er Mathias De Witte komt momenteel uit voor Veranda's Willems-Crelan, het team van Wout van Aert. Luigi Meersman schreef destijds de interclub Brabant Classic op zijn naam en ook Christophe Van Cauwenberghe, Niels Nachtergaele en Mathias Ballet wonnen heel wat koersen in ons truitje."...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!