Dovy Keukens-FCC heeft start van het seizoen niet gemist

Frans Delameilleure kreeg dit seizoen de steun van Jochen Deweer en Bjorn Verscheure bij de uitbouw van Dovy Keukens-FCC. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Met vijf zeges, waaronder een manche van de Beker van België, is Dovy Keukens-FCC bezig aan een heel goed seizoen. “Niet alleen onze gevestigde waarden zijn goed bezig, maar ook onze beloften presteren sterk”, aldus voorzitter Frans Delameilleure.

“Deze start is al beter dan verwacht”, opent voorzitter Frans Delameilleure. “Je weet dat er voor mij nooit veel hoeft, waardoor het genieten is met al vijf zeges op de teller. Zeker met die manche van de Beker van België die Jochen Deweer zondag won in Zandhoven en waardoor hij aan de leiding komt van dat klassement nadat hij eerder al achtste werd in Schoten en tweede in Wieze. Zeker omdat we van de Wielerbond eerst niet mochten deelnemen aan die Beker van België en pas geselecteerd werden nadat een ander team forfait gaf. Dat we vorig seizoen verstek gaven voor één manche, werd ons duur aangerekend, terwijl we niet de enige ploeg waren die dat gedaan hadden. De jongens zijn dus gedreven om goed te presteren. In Zandhoven werden we zelfs derde in het ploegenklassement, dankzij een knappe 14de plaats van eerstejaarsbelofte Tjörven Cleenewerck.”

Dovy Keukens-FCC heeft start van het seizoen niet gemist
© Foto Coghe

Het is genieten met al vijf zeges op de teller

“En Tjörven is niet de enige eerstejaars die goed bezig is. Fabrizio Dekoning was goed op dreef, maar staat momenteel aan de kant met een sleutelbeenbreuk, opgelopen tijdens de Rutland Melton Cicle Classics in Engeland, een profkoers die te vergelijken is met de Strade Bianche. Daarnaast heb je ook Justin Compernolle die onlangs knap derde werd in Hooglede en Wannes Geldhof die al top 20 kon rijden. Heel mooie resultaten voor eerstejaarsbeloften. En zeggen dat ze bij de juniores niet bij de toppers gerekend werden. Maar bij ons krijgen ze alle kansen om te koersen en zichzelf te ontdekken in plaats van zich te moeten opofferen voor anderen.”

Dovy Keukens-FCC heeft start van het seizoen niet gemist
© Foto Coghe

Nog meer zeges?

“Wat ik verwacht van de rest van het seizoen? Nog meer overwinningen? Van mij moet het niet, maar het is zeker mogelijk om op dit elan voort te gaan. Deweer, die al drie koersen won, zal zich niet laten kennen in de Beker van België en Ruben De Marez, die al twee keer won, zal hier en daar nog wel zijn graantje meepikken. Antoine Leleu is heel goed op dreef, maar offert zich vaak op voor zijn ploegmaats. Wees maar zeker dat hij straks ook zijn kans zal krijgen. En dan moeten Kim Borry en David Geldhof nog op toerental komen. Het is momenteel genieten. De sfeer is in tegenstelling tot vorig jaar heel goed en iedereen rijdt voor elkaar.” (SM)

Dovy Keukens-FCC heeft start van het seizoen niet gemist
© VDB