Derde plaats voor Vanthournout in Hoogerheide

28/01/18 om 20:00 - Bijgewerkt om 19:59

Mathieu van der Poel (Circus-Corendon) heeft zijn 26ste overwinning van het seizoen beet. De Nederlander reed in Hoogerheide weg in de eerste ronde en soleerde naar de zege voor Wout van Aert (Crelan-Charles) en Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal). De Nederlander was sinds vorige week al zeker van de eindzege in de Wereldbeker.

Derde plaats voor Vanthournout in Hoogerheide

Michael Vanthourenhout werd derde. © (Foto BELGA)

Een week voor het WK wachtte de renners een generale repetitie in Hoogerheide. Vorig jaar was Wout van Aert er niet bij door een knieblessure en kwam Mathieu van der Poel er niet aan te pas door een zware stage. Uitkijken was het dus deze keer naar de strijd tussen de Grote Twee.

Veel spanning kwam er evenwel niet aan te pas in de GP Adrie van der Poel. Van der Poel schoot het snelst uit de startblokken, met ook Laurens Sweeck. Even zou de renner uit Schriek de indruk geven dat hij het tempo kon volgen, maar na drie minuten werd al duidelijk dat Van der Poel andermaal op weg was naar de zege, mede ook omdat Wout van Aert zijn start had gemist.

Bij de eerste passage aan de finish telde Van der Poel al negen seconden bonus op Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, een groepje met Van Aert volgde op 16 seconden. De wereldkampioen schoof wel nog op, reed in de volgende rondes bijna exact dezelfde tijden als zijn rivaal, maar zou vrede moeten nemen met een tweede stek. Vanthourenhout werd derde, Kevin Pauwels, niet geselecteerd door de bondscoach behaalde een vijfde plaats.

(Belga - Foto Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!