De West-Vlaamse link van Julian Alaphilippe

20/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 18/04/18 om 17:42

Julian Alaphilippe (25) won woensdag de Waalse Pijl en is zondag topkandidaat om Alejandro Valverde van een vijfde zege in Luik-Bastenaken-Luik te houden. En dat terwijl de Fransman als junior ontdekt werd door een Wulvergemse verzorger, amper vijf jaar geleden bij Etixx-iHNed nog in dienst van West-Vlamingen Dieter Bouvry en Louis Verhelst reed en sinds 2014 als prof uitkomt voor de troepen van Patrick Lefevere.

Julian Alaphilippe en zijn West-Vlaamse link, het lijkt wel haast toeval te zijn. Dat is het echter niet. Verre van zelfs. Toen de jonge Fransman in 2012 als junior voor de ploeg van het Franse leger uitkwam, tipte Wulvergemnaar Johan Molly, toen verzorger bij Omega Pharma-Quick.Step en al jaren een fanatieke volger van het internationale jeugdwielrennen, zijn grote baas Patrick Lefevere. Alaphilippe werd in 2013 prompt in de opleidingsploeg gestopt, net als twee West-Vlaamse talenten uit de Belgische opleidingstak van Lefevere, het EFC-Omega Pharma-Quick.Step van Wim Feys, Michel Pollentier en Benny Engels: Dieter Bouvry en Louis Verhelst.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!