De ultieme ambitie van Aaron Stockx (17) is prof worden

20/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 18/04/18 om 14:38

Tweedejaarsjunior Aaron Stockx koerst nog maar sinds een dikke drie jaar, maar niemand in het peloton die naast hem kan kijken. De 17-jarige Torhoutenaar maakt deel uit van de nationale ploeg, rijdt hoofdzakelijk de grote, lastige wedstrijden en timmert geduldig aan de weg. "Geen overhaasting", zegt hij.

Aaron, nu nog zesdejaarsleerling aan het Torhoutse Sint-Jozefsinstituut (college), wil na de zomervakantie aan Vives Kortrijk bachelor Business & IT studeren. Al schrapt hij het woord studeren het liefst uit zijn woordenboek om het door koersen te vervangen. "Ik zit tien keer liever op mijn fiets dan aan mijn bureau", zegt hij. "Ik hoop een topsportstatuut te kunnen krijgen, zodat ik mijn wielerhobby zonder grote problemen met mijn studies kan combineren. Ik rij nogal wat wedstrijden in het buitenland, onder andere met de nationale ploeg én met ons Cycling Team Meubelen Gaverzicht, en dan doorkruisen die wel eens de schoolweken."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!