De kijk van Klaas: “Hier in Calpe is het zalig vertoeven!”

Redactie KW

Klaas Vantornout geeft zijn op zijn week.

Hallo allemaal!

Na de cross in Zonnebeke zat ik met gemengde gevoelens. Zonder die hapering in de materiaalpost had ik voor de zege meegestreden. Aan de andere kant was ik wel blij met het gevoel. Te vergelijken met het BK, maar nu lag het parcours me gewoon veel beter. Oké, de toppers waren afwezig, maar de realiteit is wat het is: zonder die twee is het een stuk spannender. Het was ook goed voor mijn vertrouwen. Ik kreeg in Zonnebeke veel steun van de supporters en dat deed deugd. Ik ben bezig aan mijn laatste weken. Niet altijd makkelijk, ook al doe ik het nog altijd heel graag.

Maandagochtend om tien uur heb ik een vliegtuigticket naar Calpe geboekt en vier uur later ben ik vertrokken. Ik had de weersvoorspellingen bekeken en die zagen er niet denderend uit. Hier in Spanje is het zalig vertoeven! Ik heb in Calpe een appartementje en aangezien ik de komende twee weken geen cross heb, kon ik er nog eens van profiteren om naar hier te komen. Dinsdag en woensdag deed ik duurtrainingen van telkens vier uur met bijna 2.000 hoogtemeters. Specifiek trainen is voor vrijdag. Dan simuleer ik een cross op de weg. Op de klim naar Benissa, die ze hier de Poggio noemen, zal ik een keer of acht serieus doortrekken. En zondag is het alweer tijd om naar België terug te keren.

De WK-selectie ten slotte… Kevin Pauwels mag dus toch niet mee naar het WK. Kijk, ik heb enkele jaren geleden hetzelfde meegemaakt, toen ik op een leeftijd kwam waarop de jonge gasten mij voorbijstaken. En ja, dat is niet altijd even gemakkelijk, maar later besef je dat wel. We moeten eerlijk zijn: het is niet onterecht, ook al is Kevin een ploegmaat. Puur op basis van prestaties waren er anderen die dat ticket meer verdienden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier