De Bredense liefde van Loran Cassaert

27/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 25/04/18 om 16:07

Zondag rijdt Loran Cassaert (19) voor het vierde jaar op rij zijn PK op de weg in Bredene. De vorige drie keer ging dat niet onopgemerkt voorbij, maar wat kan Cassaert als eerstejaarsbelofte doen?

PK nieuwelingen tweedejaars 2015: winst

"Ik herinner me nog dat het die dag redelijk warm was. Er werd ook wat in onze richting gekeken, want we stonden met CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare met een sterk blok aan de start. Jongens als Cériel Desal, Thomas Vansteelandt, Louis Bouckaert... waren toen allemaal in goeden doen. We hebben dan ook het initiatief genomen en de koers hard gemaakt. Elk om beurt trokken we in de aanval, maar er kwam nooit echt afscheiding. Een paar ronden voor het einde was ik even alleen in de aanval geweest, maar uiteindelijk werd ik toch weer gegrepen. In de voorlaatste ronde geraakten enkele renners voorop en reed ik de kloof dicht met nog drie andere jongens. In het begin van de slotronde ging ik er dan opnieuw alleen vandoor. Met het einde in zicht kwam plots Bryan Vercruysse aansluiten en dacht ik dat ik eraan was voor de moeite. Maar hij nam meteen over en o...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!