Brit Tom Portsmouth spurt naar zege in Sint-Denijs

De Brit Tom Portsmouth was de sterkste in Sint-Denijs. © foto WO
Redactie KW

De Brit Tom Portsmouth heeft de wielerwedstrijd voor juniores in Sint-Denijs gewonnen. In een spurt met zes was hij de sterkste.

Er was meteen animo binnen het 44-koppige peloton. Ruben Lefevre en Mateo Roose kozen voor de vroege aanval, maar hielden het maar net iets meer dan één ronde vol.

In de vierde van de elf af te leggen ronden trokken zes renners in de aanval. Naast de latere winnaar Tom Portsmouth waren ook Mateo Roose, Matthew Van Schoor, Jarne Van Grieken, Alex Vandenbulcke en Jef Wachters van de partij. Een ronde later waren ze nog met zes, maar nadat Mateo Roose en Jef Wachters moesten afhaken, kwamen Kasper Saver en Mauro Verwilt hen vooraan aflossen.

De voorsprong van de zes bleef een tijd schommelen rond de dertig seconden maar in de vier laatste ronden dreven ze hun voorsprong gevoelig op. Het werd een spurt met zes waarin Tom Portsmouth het haalde voor Mauro Verwilt en Alex Vandenbulcke. Op 48 seconden won Matthias Declercq de spurt van een laat gevormde achtervolgende groep voor de zevende plaats. Voor Portsmouth was het zijn derde zege in België, de veertiende in totaal.

(WO – foto WO)

Top tien:

1. Portsmouth Tom

2. Verwilt Mauro

3. Vandenbulcke Alex

4. Van Schoor Matthew

5. Van Grieken Jarne

6. Saver Kasper

7. Declercq Mathias

8. Lefevre Ruben

9. Maes Laurens

10. Vanden Heede Niels

Bekijk hieronder de volledige uitslag.

Uitslag Sint-Denijs juniores