Briek Beuselinck is nog op zoek naar zege

Briek Beuselinck reed dit jaar al enkele uitstekende wedstrijden, maar winnen lukte niet. Nog niet? (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Briek Beuselinck is de laatste weken bijna niet weg te slaan uit de top tien. Een overwinning kwam er nog niet, maar dat kan natuurlijk nog komen. “Om te winnen moet alles nu eenmaal in de juiste plooi vallen en dat is nog niet gebeurd.”

“In het begin van het seizoen was ik allesbehalve slecht, maar misschien nog niet top. Begin april waren de koersen weliswaar iets minder. Waarom? Geen idee. Ik weet wel dat het vooral vanaf het PK tijdrijden in Ruddervoorde weer beter is geworden (waar Briek een verdienstelijke 14de stek behaalde, red.). Waarschijnlijk was die verbetering vooral te danken aan het feit dat ik de week ervoor als een soort stageweek had ingevuld en veel had kunnen trainen. Vanaf toen is alles toch wel in een soort stroomversnelling geraakt.” De laatste weken verzamelde de Koekelarenaar niets anders dan ereplaatsen. Hij werd al vierde in Brugge-Dudzele, Veldegem en op het West-Vlaams kampioenschap in Pittem. In Vlissegem greep hij net naast de overwinning. Afgeolopen zondag finishte hij als zesde in Ardooie na een ietwat rare wedstrijd, naar eigen zeggen. “De wind bleek niet echt goed te zitten om weg te rijden, of tenminste om weg te blijven. Het was een voortdurend komen en gaan van ontsnappingen, maar uiteindelijk kon geen enkel groepje voorop blijven. Winnaar Jordy Vermeire reed al een tijd alleen voorop en in de slotfase konden we toch nog met vijf man ontsnappen. Ik eindigde uiteindelijk als laatste daarvan in de sprint en werd zo zesde”, aldus de 22-jarige schrijnwerker.

Niet klagen

“Je hoort mij zeker niet klagen over mijn seizoen, maar anderzijds zou het natuurlijk heel leuk zijn om nog eens te winnen. Het is alvast mijn doel voor de komende wedstrijden, want winnen is toch altijd iets speciaals. Het ging de voorbije wedstrijden wel erg goed, maar toch heb ik nog maar een tweetal keer het gevoel gehad dat ik echt kans maakte op de overwinning. Dat was in Dudzele en Vlissegem. Om te winnen moet alles nu eenmaal in de juiste plooi vallen en dat is nog niet echt gebeurd. Vorig jaar gebeurde dat wel in het criterium in Eernegem, tot nu toe de enige overwinning op de weg in mijn carrière.”

De sfeer binnen mijn ploeg is echt top. We maken veel plezier voor, tijdens en na de koers. Trainen doen we ook samen

De renner van vind! Cycling Team is momenteel aan zijn zesde seizoen toe en begon dus als eerstejaarsjunior met wielrennen. “Bij de juniores werd ik al eens Belgisch kampioen strandrace, maar eerlijk gezegd was de tegenstand daar niet zo groot. In Eernegem was de tegenstand stukken sterker, dus daar ben ik wel meer fier op. Ik was toch ook wel bijzonder trots op het PK in Pittem van twee weken geleden. Als je ziet welke sterke mannen ik daar achter me wist te laten, mag ik echt wel tevreden zijn.”

De laatstejaarsbelofte uit Koekelare rijdt voor het vind! Cycling Team, een ploeg waarin hij zich bijzonder goed voelt. “De sfeer is echt top. We maken veel plezier voor, tijdens en na de koers. We spelen geregeld eens het ploegenspel, stoppen wat af als een ploegmaat voorop is en gunnen het elkaar ook. Trainen doen we eveneens dikwijls samen en dat is goede reclame voor de sponsors, trouwens ook allemaal mensen uit de streek.

Twee keer koers?

Komende zaterdag staat Briek aan de start in Roeselare-De Ruiter. Of hij ook zondag nog in Lendelede koerst, valt nog af te wachten. De week erna staat met zijn ploeg de Schleck Gran Fondo in Luxemburg op het programma. (RRK)