Benny Engels & Kenny Desaever, ploegleiders bij EFC-L&R-Vulsteke: "Renners met elkaar en niet tegen elkaar doen rijden"

25/01/19 om 08:00 - Bijgewerkt op 22/01/19 om 11:28

Als in de media over EFC-L&R-Vulsteke wordt bericht, zijn het telkens ploegverantwoordelijke Michel Pollentier en sportief verantwoordelijke Wim Feys die geciteerd worden. Zij zijn echter niet de enige stuwende krachten in het sportieve luik bij het West-Vlaamse belofteteam, want ook ploegleiders Benny Engels en Kenny Desaever spelen een cruciale rol.

Kenny had namelijk ook al wat ervaring. Sinds zijn 22 was hij al ploegleider. Eerst bij de aspiranten, daarna bij de juniores van Avia, waar hij onder meer Tiesj Benoot onder zijn hoede mocht nemen. Samen met Benny en Wim vormt hij nu een hecht trio waar de beloftevolle jongeren van EFC zich aan kunnen optrekken. Alle drie hebben ze dezelfde visie: jonge gasten opleiden en niet uitmelken. Jaar na jaar komt EFC-L&R-Vulsteke dichter in de buurt van de prestaties van Lotto-Soudal U23, ondanks een kleiner budget. Zo won de ploeg in 2018 niet minder dan 37 koersen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!