Arnaud Deleu komt stilaan weer in vorm

Arnaud Deleu stilaan weer in vorm. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Arnaud Deleu krijgt stilaan weer de goede vorm te pakken na een mindere seizoensstart. Hij probeerde zich afgelopen zondag ook te tonen voor eigen volk in Lauwe, maar zijn inspanningen werden nog niet beloond. “Komende dinsdag zou ik het in Gullegem Koerse, waar ik vorig jaar 30ste werd tussen de profs, graag even goed doen als vorige keer”, blikt Arnaud positief vooruit.

“Dit seizoen is het eigenlijk nog niet veel soeps geweest. In het begin ben ik een tijdje op de sukkel geweest en dat uitte zich natuurlijk in m’n prestaties. Ik heb gesukkeld met verkorte hamstrings, heb ook een griepje gehad en dat komt natuurlijk altijd ongelegen”, verklaart de renner van Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos-Capoen.

“Ik ben blij dat ik sinds een viertal weken weer op de goede weg ben”

“Ik ben blij dat ik sinds een viertal weken weer op de goede weg ben. Het PK in Bredene markeerde die ommekeer in zekere zin. Ik was mee met driekwart van de ontsnappingen, dus dat is wel een goed teken. In de laatste 20 kilometer kreeg ik echter te maken met een hongerklop. Mijn handen waren verkleumd door de koude en daardoor heb ik te weinig kunnen eten. Zonde, maar ik had toch al een beter gevoel.”

Weinig medewerking

“Zondag heb ik in Lauwe een paar keer geprobeerd naar de kopgroep te rijden en ben zelfs tot op een goeie 50 meter gekomen, maar kreeg helaas te weinig medewerking van andere renners. Ik ben dan uiteindelijk als 66ste gefinisht. Maandag ben ik gaan koersen in Beselare, waar het een lastige koers was met iedere ronde de beklimming naar de plaats. Ik was wel min of meer tevreden over mijn wedstrijd. Ik was mee met de eerste ontsnapping waarvan we dachten dat die stand zou houden, maar dat bleek helaas niet zo te zijn en het peloton kwam terug. Toen het peloton wat later in twee stukken brak, zat ik te ver om mee te zijn met de eerste groep. We zijn toen nog met zo’n acht man weggereden uit dat tweede peloton, waardoor ik als 24ste kon aankomen”, aldus de student wellbeing- en vitaliteitsmanagement aan de Vives-hogeschool in Kortrijk.

Prachtige ervaring

“Komende dinsdag zou ik het in Gullegem Koerse, waar ik vorig jaar 30ste werd tussen de profs, graag even goed doen als vorige keer. Het was toen alvast een prachtige ervaring, graag meer van dat. Daarnaast zou ik dit jaar graag nog een paar mooie ereplaatsen verzamelen, een podiumplaats zou een echte beloning voor al m’n inspanningen zijn. Voor zover ik weet, liggen er niet meteen interclubs in het vooruitzicht, maar ik kijk wel al uit naar het Belgisch kampioenschap op 12 augustus in Stabroek.”

“Ik kijk uit naar het Belgisch kampioenschap op 12 augustus in Stabroek”

De tweedejaarsbelofte is intussen aan zijn zesde seizoen als renner bezig en begon dus als eerstejaarsnieuweling. Zijn mooiste koers reed hij als tweedejaarsjunior in Helkijn, waar hij 52 kilometer alleen voorop reed en uiteindelijk won. “Mijn 30ste plaats bij de profs in Gullegem vorig jaar komt daar net na in mijn ranking”, aldus Arnaud. (RRK)