Alex Vandenbulcke beloond met nationale selectie Gent-Wevelgem

16/03/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 14/03/18 om 17:08

Alex Vandenbulcke (16) verraste vorig seizoen vriend en vijand met zijn resultaten als tweedejaarsnieuweling en ontpopte zich tot een van de beste renners van zijn generatie. En de Izegemnaar trekt die goede lijn alvast door in zijn debuutseizoen bij de juniores. "Druk is er niet, want dit eerste jaar is vooral bedoeld om te leren", aldus de renner van CT Soenens-Booom.

"Over vorig seizoen kan ik niet anders dan tevreden zijn", blikt Vandenbulcke terug. "Het was nog maar mijn tweede seizoen als coureur en ik had dus nooit verwacht zo sterk voor de dag te komen. Ik kwam als het ware uit het niets. Het begon al goed met in maart twee zeges in één weekend en het bleef goed gaan met tal van ereplaatsen en een selectie met de nationale ploeg voor de Ronde van Luxemburg in september. Dat is iets wat ik niet snel zal vergeten, want daar kreeg ik de kans om mij te meten met de Europese top. Dat ik dan, na een vijfde en een elfde plaats, op de laatste dag ook nog derde kon worden, was fantastisch." Alex...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!