Alessandro Vandromme hoopt op fraaie nazomer en herfst

Alessandro Vandromme heeft net examens achter de rug. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Alessandro Vandromme heeft zijn tweede academiejaar voor handelsingenieur met vrucht beëindigd. “Enkel over fysica heb ik mijn lichte twijfels. Maar zelfs die eventuele onvoldoende maak ik dan wel ongedaan”, denkt de Snaaskerkse tweedejaarsbelofte die komende week de koersen in eigen streek in Gistel niet zal betwisten.

Die riante stand van zaken, met nog drie academiejaren voor de boeg, is Alessandro nog meer waard is dan bijvoorbeeld als kampioen van België vijf interclubs winnen en meteen gesolliciteerd worden voor een beginnende campagne als contractrenner. “Het wielrennen blijft mij zeker na aan het hart liggen, maar ik ben realistisch genoeg om, niet in het minst vanuit eigen ervaring, te beseffen dat het een onzeker avontuur is”, beklemtoont Alessandro. “Op termijn zal ik er alles aan doen om als coureur mijn limieten af te tasten maar dat zal pas over enkele jaren zijn.”

Stage in Toscane

“Veel heb ik nog niet gekoerst dit jaar en dat is niet anders dan voorzien”, vervolgt de tweedejaarsbelofte uit Snaaskerke en zoon van ex-profrenner Werner. “In eigen Gistel zal ik er volgende donderdag niet bij zijn, want ik vertrek naar Toscane voor een tiendaagse stage met Jorik De Neve, Thomas D’Hooghe en Thibaut Dochy. Bij mij terugkeer zal ik mijn competitieritme opvijzelen in het regionale circuit. Als mijn club al geselecteerd is, zal de Internatie in Reningelst allicht te vroeg komen.”

“Als student kun je je eigen lot veel meer in handen nemen én houden dan als coureur”

“Mijn eerste doelwit wordt de Ronde van Namen van 3 tot en met 8 augustus. Die rittenkoers moet mij lanceren voor een mooie nazomer en herfst, waarvan ik dus het één en ander verwacht. Het kampioenschap van België in Stabroek op zondag 12 augustus zal mij minder liggen, al weet je natuurlijk nooit of de vorm en de omstandigheden van de dag dat veranderen.”

“Aansluitend is er de vijfdaagse Ronde van Oost-Vlaanderen, waarvan de locaties Bavegem, Deinze, Kruishoutem, Haasdonk en Eeklo eerder in de richting van massaspurten dan van hoogtemeters wijzen”, denkt de universiteitsstudent die zich als tweedejaarsnieuweling in Wijnendale tot West-Vlaams kampioen op de weg kon kronen. “Graag zou ik dit seizoen nog minstens een overwinning behalen, want dat zal dan al van 27 augustus 2016 (in Kooigem, red.) geleden zijn.”

Bestaanszekerheid

“Néén, het wielrennen laat mij zeker niet koud, verre van zelfs, maar ik wil eerst streven naar kwalitatieve en duurzame bestaanszekerheid. Als student kun je je eigen lot veel meer in handen nemen én houden dan als coureur. Bovendien sluit het eerste het tweede niet uit. Ik heb het overigens best naar mijn zin bij het Wetters CT met Benjamin Verraes als coryfee en met wie ik het overigens best kan vinden. Men brengt begrip op voor de prioriteiten die ik aanleg. Voor de rest laat ik het allemaal rustig en sereen op mij afkomen, maar eens ik in mijn beste conditie verkeer, word ik competitief. Dan laat ik mij niet zomaar wegdrummen en ga ik vol voor het resultaat dat mij toekomt. Net zoals vijf jaar geleden bij de nieuwelingen, toen ik de eindwinnaar van de Topcompetitie werd.”

Twee keer koers in Gistel

Maandag 9 juli 2018

Elite zonder contract en beloften in Gistel. Organisator: Koninklijke Sportclub Gistel. Start om 19.15 uur, aankomst om 20.45 uur. Prijsdeling in Herberg ‘t Steedje. Parcours (70 km of 28 ronden): Stationsstraat, Markt, Sint-Jansgasthuisstraat, Neerhofstraat,Kaaistraat,Kerkstraat, Hoogstraat, Tempelhofstraat, Kolaardstraat, Tempelierstraat, Nieuwpoortsesteenweg, Stationsstraat.

Donderdag 12 juli 2018

Elite zonder contract en beloften in Gistel. Organisator: Koninklijke Sportclub Gistel. Start om 15 uur, aankomst omstreeks 17.30 uur. Prijsdeling in Café De Kroon. Parcours (118 km of 18 ronden): Hoogstraat, Tempelhofstraat, Koolaerdstraat, Tempelierstraat, Moerestraat, Tempeldreef, Zevekoteheirweg, Dullaertweg, Brugse Baan, Galgestraat, Groene Dreef, Vaartstraat, Kaaistraat, Kerkstraat, Hoogstraat. (GD)