102e editie Ronde van Vlaanderen op gang geschoten

01/04/18 om 11:34 - Bijgewerkt om 11:34

Om 10u30 is aan het Steenplein in Antwerpen de officieuze start gegeven van de 102e Ronde van Vlaanderen. Een kwartier later trok de klassieker zich in Burcht officieel op gang. De 175 renners krijgen achttien hellingen te verwerken naast enkele pittige kasseizones op het 264,7 kilometer lange traject. De eindmeet ligt op de Minderbroederstraat in Oudenaarde.

102e editie Ronde van Vlaanderen op gang geschoten

Linde Merckpoel en Belgian Greg Van Avermaet voor de start van de Ronde. © (Foto Belga)

Vorig jaar ging de zege naar Philippe Gilbert. De Quick-Step Floorsrenner pakte in 2017 uit met een waar exploot door een lange solo knap af te werken. De Waal is ook dit jaar favoriet en topt zijn sterk team waar ook nog onder meer Yves Lampaert en de Nederlander Niki Terpstra deel van uit maken. Andere landgenoten bij de favorieten zijn Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), Greg Van Avermaet (BMC) en Oliver Naesen (Ag2r-La Mondiale). De voorbereiding van die laatste werd wat verstoord door een val in Dwars door Vlaanderen afgelopen woensdag.

Olympisch kampioen Greg Van Avermaet won de Ronde nog nooit en wil die blinde vlek op zijn palmares uitwissen. Maar dan zal hij wellicht voorbij de Slovaakse wereldkampioen Peter Sagan moeten, winnaar in 2016 en favoriet bij uitstek voor de 102e editie van Vlaanderens Mooiste.

(Belga - Foto Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!