West-Vlamingen grijpen naast driekleur bij tweedejaarsnieuwelingen

13/01/19 om 13:29 - Bijgewerkt om 13:28

Jente Michels kroonde zich zondagmiddag tot Belgisch kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen. Hij soleerde met ruime voorsprong naar de zege in Kruibeke en had aan de finish 1:07 voorsprong op Mauro Delmé. Mathis Avondts pakte het brons. Geen West-Vlamingen dus in de top 3.

West-Vlamingen grijpen naast driekleur bij tweedejaarsnieuwelingen

© BELGA

Michels reisde af naar Kruibeke met al twaalf zeges op zak en startte als topfavoriet. Hoewel hij pas als vijfde het veld indook, zou hij al snel opschuiven en op de schuine kant het verschil maken. Daar nam hij afstand van de rest van het pak en sloeg hij al meteen een grote kloof.

Bij de eerste passage aan de finish telde hij al bijna een halve minuut bonus op eerste achtervolger Mauro Delmé, iets verder volgde een trio met Renzo Geurs, Mathis Avondts en Brent Blommen.

Michels verzwakte op het loodzware parcours niet en soleerde naar de zege, Delmé moest vrede nemen met zilver, in de strijd om het brons snelde Mathis Avondts in de slotronde nog voorbij Brent Blommen die op een vierde plaats strandde.

Michels maakt volgend jaar de overstap naar de junioren. Dan gaat de renner van Milwaukee-Alphamotorhomes aan de slag bij Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC, het jeugdteam van de quasi gelijknamige ploeg.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!