"We moeten aanvallend koersen", stelt Jens Debusschere

08/04/18 om 08:49 - Bijgewerkt om 08:47

Jens Debusschere moet vandaag in Parijs-Roubaix de eer van Lotto Soudal hoog houden. "We moeten niet wachten tot het einde", blikt de West-Vlaming vooruit, "maar aanvallend koersen."

"We moeten aanvallend koersen", stelt Jens Debusschere

© BELGA

Jens Debusschere start zondag in zijn zevende Parijs-Roubaix. Drie keer finishte hij niet, een negende stek in 2015 was zijn beste resultaat ooit. Al is de klassieker hem wel op het lijf geschreven, getuige zijn tweede plaatsen bij de jeugd in 2007 (junioren) en 2010 (beloften). "In mijn jeugd was ik een goede renner", grapte hij. "Parijs-Roubaix is mijn lievelingswedstrijd, ook al had ik hier al veel tegenslag bij de profs. Vorig jaar reed ik drie keer lek, je moet hier ook gewoon geluk hebben."

"Conditioneel gezien moet ik een finale kunnen rijden dit jaar. Ik heb zeker de vorm van 2015 te pakken, misschien zelfs nog iets beter. Ik voel me in elk geval frisser dan toen. Ik kijk niet naar namen of punten in het parcours, maar ik kijk vooral naar mijn slaapkamergenoot Marcel Sieberg. Hij is een meester in het positioneren. Als je hem volgt, kan je meestal goed geplaatst de stenen opdraaien. Ik hoop op een mooie wedstrijd en een goed resultaat. We zijn een ploeg die onderweg iets moet ondernemen en niet moeten wachten tot het einde. Aanvallen is het devies zondag."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!