Warren Barguil wordt door een Wulvergemnaar gemasseerd

06/07/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 16:20

Wie wint de 105de Ronde van Frankrijk? pakt Chris Froome zijn vijfde? kunnen Nibali, Quintana, Porte en Bardet hem de baas? Of verrast een outsider? Wie het ook wordt, de eindwinnaar zal sowieso een link met onze provincie hebben. Wij zochten en vonden er 71 bij 19 kanshebbers. Nummer 14: Warren Barguil.

Warren Barguil wordt door een Wulvergemnaar gemasseerd

Wist u dat ...

... Barguil in de Alpenklassieker voor juniores met Zico Waeytens op het podium stond en zes jaar later zijn ploegmaat werd? In de editie van 2009 werd Barguil tweede op 41 seconden van Tim Wellens en net voor Waeytens. Een jaar later was Barguil rechtstreeks getuige van de eindzege van Waeytens in de Kroz Istru, een rittenkoers in Kroatië en onderdeel van de Nations' Cup. Vanaf 2015 reden Barguil en Waeytens drie jaar samen bij Giant-Alpecin.

Warren Barguil wordt door een Wulvergemnaar gemasseerd

... Barguil op La Planche des Belles Filles tegen Jeroen Hoorne streed? In mei 2012 won Barguil de slotrit in de Tour de Franche Comté met aankomst in het bekende skioord in de Vogezen, waar Chris Froome anderhalve maand later zijn eerste Tourrit ooit zou winnen. Roeselarenaar Hoorne werd vijfde en mocht als derde in de eindstand mee op het podium met winnaar Stéphane Rossetto en Barguil.

Warren Barguil wordt door een Wulvergemnaar gemasseerd

© TOM VANDENBUSSCHE

... Barguil tijdens de komende Tour door een West-Vlaming zal worden gemasseerd? Wulvergemnaar Johan Molly verliet afgelopen winter Quick.Step en werkt nu voor Fortuneo-Samsic.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!