Ward Vander Meiren tevreden over zijn eerste koersmaand

18/05/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 16/05/18 om 14:03

Doordat hij in de winter altijd een doel maakt van de Hel van Kasterlee, begint Ward Vander Meiren (34) telkens pas in april met zijn wegseizoen. Ondanks de geringe competitie liet de Roeselarenaar zich in die eerste maand toch al meteen opmerken.

Ward Vander Meiren tevreden over zijn eerste koersmaand

Ward Vander Meiren. (Foto Coghe) © Foto Coghe

"Het ging inderdaad meteen goed", knikt de elite zonder contract van vind! Cycling Project. "Ik voelde meteen dat ik over een brede basis beschik. In De Haan, mijn eerste wedstrijd van het seizoen, kon ik meteen vlot mee met het peloton en de week erop draaide ik in Beselare al goed mee. Ik werd er elfde, maar er zat meer in. Vorige week in Hooglede heb ik samen met ploegmaat Evert Vanneste de koers gemaakt. We reden weg met een groepje van tien renners waar er even later nog acht kwamen bij aansluiten. In de finale heb ik me weggecijferd voor Evert. Met succes, want hij won. Zelf werd ik er 16de, maar ik genoot na afloop dubbel en dik van de overwinning."

Delen

"Ik beschik over een brede basisconditie"

Vorige vrijdag legde Ward beslag op de 15de plaats in Vlamertinge en dat resultaat bevestigde het goede gevoel. "Het parcours lag me niet helemaal, maar ik ging vlot mee en zat voor de sprint goed gepositioneerd. Daarop besloot ik mijn kans te wagen. Ik werd finaal zesde van mijn groepje. Normaal is sprinten niets voor mij, maar dit bewijst dat mijn conditie goed is."

De uit Houthulst teruggekeerde Roeselarenaar weet wel nog niet of hij zaterdag voor eigen volk zal koersen op De Ruiter. "Als Roeselarenaar zou ik daar moeten starten, maar ik twijfel. Het is een vlakke omloop en dat ligt me niet zo. En met op zondag Lauwe en op maandag Beselare vind ik wel twee koersen die mijn ding zijn. De kans is dus groter dat ik in die twee wedstrijden zal starten. Ik moet het nu eenmaal hebben van de iets zwaardere omlopen."

John-Ross Clauw

"Mijn ambitie? In eerste instantie hoop ik deze vorm zolang mogelijk door te trekken en af en toe eens een mooi resultaat mee te pikken. Vooral het criterium in Klerken en Zillebeke-Westouter-Zillebeke staan met stip in mijn agenda. Maar ik heb er ook geen problemen mee om de ploeg te helpen. Met John-Ross Clauw hebben we in de ploeg een heel sterke renner die niet van de traagste is. Ik zal hem dus helpen waar ik kan."

Delen

"De sfeer in de groep is super. Dan volgen de resultaten vanzelf"

"Bovendien is de sfeer in de groep super. Dan volgen de resultaten vanzelf. De derde plaats van John-Ross op het PK was alvast heel mooi voor onze bescheiden ploeg." (SM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!