Wanty-Groupe Gobert met Timothy Dupont en Guillaume Van Keirsbulck naar Baloise Belgium Tour

23/05/18 om 08:42 - Bijgewerkt om 08:41

Met Timothy Dupont, Odd Christian Eiking, Dion Smith, Frederik Backaert, Tom Devriendt, Guillaume Van Keirsbulck en Kevin Van Melsen heeft Wanty-Groupe Gobert heel wat troeven in de 88e Baloise Belgium Tour.

Wanty-Groupe Gobert met Timothy Dupont en Guillaume Van Keirsbulck naar Baloise Belgium Tour

© BELGA

"Als sprinter is Timothy Dupont zeker onze man. Voor het algemeen klassement zijn de Brit Dion Smith en de Nieuw-Zeelander Odd Christian Eiking mijn speerpunten", zegt ploegleider Steven De Neef. "Dupont heeft er een schitterende Vierdaagse van Duinkerke opzitten. Hij pakte er twee dichtste ereplaatsen, naast een vijfde plaats. In de GP Marcel Kint, van afgelopen zondag, speelde hij opnieuw mee voor de zege, maar werd hem in de laatste bocht alle kansen ontnomen toen hij werd aangereden door een andere renner. Dupont krijgt in de Baloise Belgium Tour wellicht de eerste twee dagen de tijd om zich te onderscheiden. Voor de tijdrit is het wat zoeken binnen ons team. De zaterdagetappe moet iets zijn voor Frederik Backaert en vooral Odd Christian Eiking en Dion Smith. De tijdrit zal volgens mij niet noodzakelijk het klassement bepalen. Zaterdag wordt wel een cruciale dag. Die rit is heel zwaar en pittig. En dan is er nog de etappe naar Tongeren waar we eventueel met een pak naar de eindmeet trekken en opnieuw de kaart Dupont kunnen uitspelen."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!