Vijf jaar geleden Belgisch kampioen in Mol, nu een fervent motorcrosser

12/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 11/01/18 om 10:41

In januari 2013 kroonde Alessio Dhoore zich in Mol nog tot Belgisch kampioen veldrijden bij de eerstejaarsnieuwelingen. Drie jaar later liet hij de wielersport al voor wat het was. Spijt heeft Dhoore echter niet van zijn beslissing. "Ik heb bewust voor een ander leven gekozen."

Alessio Dhoore stopte in april 2016 al op 18-jarige leeftijd met veldrijden nadat hij eerder ook al abrupt ophield met voetballen, bij Club Brugge nog wel. Als crosser bij de juniores won Alessio begin januari 2016 in Leuven, werd hij vierde op het kampioenschap van België in Lille en werd hij geselecteerd voor het wereldkampioenschap in Heusden-Zolder. In september 2016 zou hij de stap naar de beloften zetten. Er kwam evenwel een kink in de kabel en zelfs een tussentijdse mutatie van Young Telenet-Fidea naar het jongerenteam van Crelan-Vastgoedservice kon de Belgische nieuwelingenkampioen 2013 slechts tijdelijk redden als veldrijder. Een principieel vrijgevochten karakterbaaske dus - een nazaat van Tijl Uilenspiegel - en daar is niets mis mee, tenzij hij er spijt zou van hebben. "En dat...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!