Verbouwingen dwingen Kenzie Boutté tot tijdelijke pauze

Kenzie Boutté. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Elite zonder contract Kenzie Boutté (26) zal de volgende maanden niet veel meer te zien zijn in het wielerpeloton. De renner gaat samen met zijn vriendin Romina Verschoren bouwen en zal zelf de handen uit de mouwen steken. “Toch is dit geen afscheid, want daarvoor doe ik het nog altijd veel te graag.”

Deze winter maakte elite zonder contract Kenzie Boutté de overstap naar Wielerteam Ieper. Dit met de bedoeling om het wat kalmer aan te doen. Samen met zijn vriendin Romina Verschoren gaat hij bouwen in Komen ten Brielen. “Dit seizoen startte ik met beperktere ambities”, opent Kenzie. “Normaal neem ik af en toe verlof op mijn werk om wedstrijden te rijden. Dit jaar spaar ik ze allemaal op voor onze bouw.”

“Een vaste job, de bouw van een huis en wielrennen in competitie valt niet te combineren”

“Toch behaalde ik de voorbije maanden al een aantal mooie resultaten. In Assebroek werd ik zelfs tweede. Na een gesloten wedstrijd werd het een groepssprint. Joeri Calleeuw trok de sprint aan voor zijn ploegmaat en Nederlands kampioen Hans Dekkers. Ik zat ideaal geplaatst, maar Dekkers ging dan onverwachts van heel ver aan. Ik probeerde nog naar hem toe te sprinten, maar ik strandde in zijn wiel. De voorbije weken ging het wel een klein beetje minder. Ik sukkelde met bronchitis waardoor ik zes dagen antibiotica moest nemen. Toch behaalde ik zowel in Wielsbeke als in Vlamertinge een dichte ereplaats. Hoewel ik niet mijn beste niveau haal, eindigde ik een aantal keren dicht. Een teken dat ik nog niet versleten ben”, lacht Kenzie.

Wel nog wat kilometers malen

Dit weekend rijdt Kenzie nog in de Ruiter, maar daarna zet hij de fiets even aan de kant. “Een vaste job, de bouw van een huis en wielrennen in competitie valt niet te combineren. Toch zal ik nog af en toe wat kilometers malen. Ook wil ik soms nog eens een wedstrijd meepikken in het weekend. Resultaten zal ik dan niet meer behalen, maar ik wil vooral wat ritme blijven opdoen. Of dit nu mijn afscheid is? Zot! Daarvoor doe ik het nog altijd veel te graag. Volgend jaar keer ik zeker en vast terug in het peloton. Schrijf dat maar op.”