Veelbelovende renners in ...Sportschool van KTA Brugge

07/12/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 10:14

Zeg nooit Wielerschool - toch alle respect! - zomin Topsportschool tegen de Sportschool van het KTA Brugge. "De optie Wielrennen van het KTA Brugge situeert er zich vanaf het schooljaar 2010-2011 ideaal tussen", verduidellijkt Sam Govaert.

De Sportschool van KTA Brugge vormt de coureurs van morgen met een combinatie van trainen én studeren! "Het is een onderwijsinstelling met een compleet lessenrooster, aangevuld met zes uur wielrennen opgedeeld in twee blokken van drie uur. Het wielrennen is er niet exclusief, ook andere sporten vinden er hun gading." De 33-jarige Sam Govaert is er leerkracht lichamelijke opvoeding en trainer B wielrennen. Hij verwierf de eerste kwalificatie aan de Arteveldehogeschool Gent. Bovendien is hij een multisporter. Hij begon met ... motorcross en werd zelfs vicekampioen bij de beloften in de categorie MX2 (125cc). Daarna werd hij een bescheiden veldrijder en thans leeft hij zich uit als triatleet. Eén en ander dient zijn geloofwaardigheid als ervaringsdeskundige. Vanaf 2015-2016 werd de bijna 36-jarige Kalkense ex-renner Steven De Landtsheer, die nu in Sint-Joris-Beernem woont, zijn toffe en ervaren collega. Steven is daarenboven ploegleider bij het continentale Tarteletto-Isorex.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!