Vedettencriterium Staden zoekt opvolger voor Benjamin Verraes

Redactie KW

Het wielercomité Staden-centrum organiseert op kermisdinsdag 26 juni 2018 het 52ste Vedettencriterium voor beloften en elite zonder contract. Het criterium start om 18.45 uur in het centrum van Staden met start en aankomst aan de sporthal de Wankaarde. De organisatie gaat daarbij op zoek naar een opvolger voor Benjamin Verraes.

“Door de wegenwerken langs de Iepersestraat zijn we verplicht om weer naar ons alternatief parcours uit te wijken”, opent bestuurslid Antoon Willemyns. “De start- en aankomstplaats ligt dus in de Ooststraat. Van daaruit rijden de coureurs richting Bruggestraat, om via de Wankaardelaan en de Kerkhofblommestraat weer de aankomstzone te bereiken na goed één kilometer. In totaal zijn er 63 ronden voorzien. Uniek is dat er elke ronde minstens één premie wordt uitgereikt, maar naarmate de finale er aankomt kunnen het er ook meerdere zijn.”

“Een eliterenner zonder contract of belofte die bij ons in goeie vorm verkeert, kan echt wel met een mooie stuiver huiswaarts gaan”

“Een eliterenner zonder contract of belofte die bij ons in goeie vorm verkeert, kan echt wel met een mooie stuiver huiswaarts gaan. Vandaar dat we ook nooit problemen kennen om aan het maximum aantal renners van 35 te geraken. Vorig jaar hadden we mooie namen aan de start met onder meer Niko Eeckhout, Gianni Marchand (intussen prof, red.) en Benjamin Verraes (latere winnaar, red.). Nu zal het zeker niet anders zijn, zonder direct namen te gaan opsommen. Het enige wat ik in dat opzicht nog kwijt wil, is dat onze enige eigen renner, Stadenaar Joachim Roelens, met zekerheid zal starten.”

Startschot Wallays?

“We hebben ook contacten gelegd met onze Stadense prof Jelle Wallays”, vervolgt Willemyns. “Als hij straks de Tour de France niet moet rijden, zal hij bij ons aanwezig zijn om het startschot te geven. Voor ons zorgt dat nu voor een dubbel gevoel. Enigszins hopen we dat hij naar Frankrijk mag afreizen, anderzijds zou het voor ons wel leuk zijn om een grote naam de start van ons Vedettencriterium te laten geven.”

“Als Jelle Wallays straks de Tour de France niet moet rijden, zal hij bij ons aanwezig zijn om het startschot te geven”

Het parcours in Staden kondigt zich als veeleisend aan. “In vergelijking met de oorspronkelijke omloop is het toch iets lastiger geworden. In elke ronde zit er immers een klein klimmetje. Zoals gezegd zal enkel de beste van ons peloton straks met de overwinning gaan lopen”, besluit Willemyns, die eerstdaags met zijn bestuur contacten gaat leggen om Koninklijke te worden met het organiserende wielercomité. (SBR)

Vedettencriterium in Staden

Op dinsdag 26 juni organiseren Recht voor Allen en het Wielercomité Staden Centrum het 52ste vedettencriterium voor elite zc en beloften. De rugnummers worden vanaf 17.30 uur in sporthal De Wankaarde overhandigd. De start is om 18.45 uur en de aankomst is omstreeks 20.30 uur gepland. De prijsuitreiking gebeurt in Foyer ‘t Swok. Parcours (70 km of 63 ronden): Ooststraat, Bruggestraat, Wankaardelaan, Kerkhofblommenstraat, Ooststraat. (GVP)