Van der Poel wil winnen in Koksijde, maar kampt met pijnlijke schouder

22/10/17 om 13:03 - Bijgewerkt om 13:11

De Nederlander kampt daags na zijn valpartij in Boom nog steeds met een pijnlijke schouder, maar hoopt dat hij er tijdens de cross niet te veel hinder van zal ondervinden. "De schouder is stevig ingetapet", zei hij, "ik hoop hier te winnen."

Van der Poel wil winnen in Koksijde, maar kampt met pijnlijke schouder

Van der Poel kwam gisteren ten val in Boom en kampt nu met een pijnlijke schouder. © Belga

Van der Poel liep zaterdagavond langs bij een kinesist in de buurt om zijn schouder te laten behandelen. "Normaal ging ik na de cross meteen doorrijden naar een hotel in de buurt van Koksijde", aldus Mathieu van der Poel aan de camper van Beobank-Corendon, vlak voor hij het parcours ging verkennen. "Maar we hebben last minute dan beslist om toch nog een bezoekje te doen aan de kinesist. Dat was wel een goede zaak."

"Ik heb een goede nachtrust achter de rug", aldus nog de Nederlander. "Gisteravond had ik nog redelijk veel pijn, maar al bij al heb ik wel goed geslapen."

Tijdens het losrijden had hij wel nog pijn. "Dat losrijden verliep redelijk stroef", zei hij, "ik heb nog altijd last van die schouder, iets meer dan ik had verhoopt. Hopelijk heb ik niet te veel last van schokken op het parcours. Mijn benen voelen wel goed aan, het is alleen die schouder die me hindert. Hij is stevig ingetapet en ik hoop gewoon een goede wedstrijd te rijden. Het is nog een beetje afwachten hoe het tijdens de cross zelf zal aanvoelen en hopelijk heb ik niet te veel last. Ik won hier nog niet bij de elite, de ambitie is groot, dus als het kan doe ik er alles aan om hier de zege mee te graaien."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!